9 dingen waar Rotterdam een stuk beter in is dan Amsterdam

Door Wouter Vocke 28 oktober 2019

Op voetbalgebied moest 010 het voor de zoveelste keer afleggen tegen 020. Maar er zijn ook genoeg dingen waar wij stukken beter in zijn dan die Amsterdammers!

Pagina 1 / 9
⟵ swipe swipe ⟶

Een metrotunnel bouwen

Coolsingel
De Coolsingel in 1964, tijdens de aanleg van de metro | Foto: ANP

Een metrotunnel van Noord naar Zuid bouwen? Dat deden wij al in de jaren ’60. We hoeven niet te vertellen hoe het met de Noord-Zuidlijn in Amsterdam ging – die was de afgelopen 10 jaar tenslotte bijna elke dag in het nieuws.

Überhaupt iets bouwen

Dakendagen
Foto: Wouter Vocke

Rotterdammers leggen gewoon wegen aan waar ooit grachten lagen, want wie gebruikt die dingen nog? Dat gebeurde overigens al ver voor 1940. Wij hoeven ook niet te teren op gammele huisjes, wij bouwen gewoon een nieuwe stad met vette architectuur en veel hoogbouw. We leven in de 21e eeuw mensen, niet in de 17e.

Toeristen

Amsterdam
Foto: ANP

Toeristen weten bij ons waar ze heen moeten. De Markthal, de Euromast, de Spido, nog even een kiekje van de kubuswoningen en de Erasmusbrug en dan heb je het wel gehad. Alles is ook lekker overzichtelijk en breed opgezet. Nee, dan Amsterdam. Toeristen op het fietspad, toeristen in de overvolle steegjes, toeristen in de grachten… en dan hebben we het nog niet eens over alle vrijgezellenfeesten, dronken toestanden en wildplassers in de binnenstad. De stad zit in zijn maag met het alsmaar groeiende aantal toeristen. Doen we hier toch een stukje beter!

De haven

Wereldhavendagen
Foto: ANP

Sinds pak-hem-beet 1712 is er geen fatsoenlijk schip meer aangemeerd in Amsterdam, waar de Rotterdamse haven altijd nog de grootste van Europa is! Eat that, Mokum.

Overkill

Amsterdam
Foto: ANP

Pizzeria, steakhouse, ijssalon, souvenirwinkel. Pizzeria, steakhouse, ijssalon, souvenirwinkel. En herhaal. Dat is een beetje het aanbod in de meeste straten in het centrum van Amsterdam. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle seks- en coffeeshops. Gelukkig is het aanbod in Rotterdam een stuk beter verdeeld!

Service in de horeca

De woorden ‘service’ en ‘horeca’ gaan eigenlijk niet samen in één zin in Amsterdam. Wie wel eens op een terrasje in de hoofdstad heeft gezeten weet wat we bedoelen. En dan de prijzen! Voor een goudgele pretcilinder betaal je daar altijd nog een stuk meer dan in Rotterdam.

Overnachten

Toeristen in Amsterdam
Foto: ANP

Hotelletje in Rotterdam boeken? Prima, zo geregeld. Alles op loopafstand en met goede metro- en tramverbindingen. De prijzen zijn ook best nog wel te doen. Zoek je een hotel in Amsterdam? Succes! Amsterdam staat al jaren in de top 10 als het op de meest vieze hotels ter wereld aankomt. Oké, een AirBnb scoren dan? Dat is helemáál een gebed zonder eind… de prijzen stijgen de pan uit en ze worden meer en meer aan banden gelegd.

Het Eurovisiesongfestival organiseren

Negen van de tien keer is het Songfestival in de hoofdstad van het organiserende land. In Nederland niet, Amsterdam trok zich namelijk al snel terug. Er is geen geschikte locatie, de stad loopt al over van de toeristen en een hotel vinden lukt je al helemáál niet – enfin, zie de vorige pagina’s. Rotterdam heeft de best denkbare locatie voor het Eurovisiesongfestival: Ahoy. Er zijn genoeg hotels en de stad kan de stroom toeristen prima aan! Douze points for Rotterdam!

Indebuurt

Central Post
Central Post | Foto: Wouter Vocke

Dé site voor nieuwtjes, verhalen, eten & drinken, aanbiedingen en vacatures is natuurlijk indebuurt Rotterdam! We hebben collega’s in het hele land, van Dordrecht tot Doetinchem en van Haarlem tot Helmond… maar in Amsterdam? Helemaal niets!

Lees ook:

Rotterdam Amsterdam

16 redenen waarom we liever in Rotterdam dan in Amsterdam wonen

Hoewel Amsterdam best leuk is voor een dagje, zijn we altijd blij om weer thuis te komen in Rotterda...

BIZAR! Amsterdam versus Rotterdam: kijk en vergelijk deze huizenprijzen

Lol, op deze kaart voor toeristen staan wij vermeld als ‘Modern Amsterdam’

Helemaal niets in Amsterdam: cruiserederij verruilt hoofdstad voor Rotterdam

Heet nieuws: dit Amsterdamse festival verhuist naar Rotterdam

Pagina 1 / 9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.