8 gerse hotspots op de oer-Rotterdamse Oude Binnenweg

Door Wouter Vocke 8 juli 2018

De Nieuwe Binnenweg hebben we al eens uitgelicht, net als de Mauritsweg om de hoek. Rest ons daar natuurlijk nog dat onwijs leuke stukje vooroorlogs Rotterdam: de Oude Binnenweg! Kijk eens wat verder dan Kabouter Buttplug en slenter over de straat met de oudste kroegen van Rotterdam. Kommie mee?

Pagina 1 / 9
⟵ swipe swipe ⟶

Yoghurt Barn

Oude Binnenweg

Lekker je dag beginnen met een bakje yoghurt, frozen milkshake of overnight oats? Geen probleem bij Yoghurt barn! Ook prima om mee te nemen trouwens.


Meer over Yoghurt Barn Rotterdam ontdekken?

Yoghurt Barn Rotterdam restaurants en horeca

Nu gesloten08:30 - 17:00

Oude Binnenweg 117-119, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

De Kaashoeve

Kaashoeve

Wat ons betreft een van de beste kaaswinkels van Rotterdam. Wat een assortiment, en wat een schitterende winkel. Ze zaten eerst een paar deuren verderop de Oude Binnenweg, maar zitten nu alweer een tiijdje in een pand met schitterende art-nouveau gevel, dit maakt het hele plaatje compleet.


Meer over De Kaashoeve ontdekken?

De Kaashoeve winkelen

Nu gesloten09:00 - 18:00

Oude Binnenweg 129B, Rotterdam

Bekijk meer:winkelen

Bij de Bruin

Laat de naam Bij De Bruin je niet van de wijs brengen, want bij dit eetcafé kun je naast bitterballen ook terecht voor de heerlijkste gerechten en mooie wijnen! Patrick de Bruin is een horecaman in hart en nieren, zijn partner Miquel komt uit de modewereld. Zijn oog voor styling en Patrick’s passie voor eten maken dit een verlengde van hun huiskamer, en wat een bijzondere en lekkere gerechten serveren ze!


Meer over Bij De Bruin ontdekken?

Bij De Bruin restaurants en horeca

Nu gesloten11:00 - 23:00

Oude Binnenweg 140A, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

Sijf

Posted by Sijf on Tuesday, 3 January 2017

Een oude bekende op de Oude Binnenweg. Gewoon ‘café’ doet Bar Restaurant Sijf te weinig eer aan, je kunt hier niet alleen terecht voor de borrel (op het lekkere terras!), maar ook voor een prima lunch of diner. Sijf is een van de weinige plekken in Rotterdam waar je na een avondje doorhalen terecht kunt voor een Full English, nou dan heb je ons hart veroverd. En hadden we al gezegd dat er geregeld live muziek is?


Meer over Bar Restaurant Sijf ontdekken?

Bar Restaurant Sijf cafés

Nu gesloten10:00 - 01:00

Oude Binnenweg 115, Rotterdam

Bekijk meer:cafés

Velvet

Velvet
(Foto: Wouter Vocke)

Wij hebben een zwak voor muziekwinkels. Voor de jongere lezers: vroeger moest je muziek kopen en thuis afspelen. Tegenwoordig hoeft dat niet per sé meer, maar het is nog steeds hartstikke lekker. Of je nu van cd’s, vinyl of arthouse films houdt, bij Velvet slaag je altijd. Velvet is een keten voor en door muziekliefhebbers, en dat merk je!


Meer over Velvet music ontdekken?

Velvet music speciaalzaken

Nu gesloten10:00 - 18:00

Oude Binnenweg 121A, Rotterdam

Bekijk meer:speciaalzaken

The Tosti Club

Geen kleffe, platgedrukte tosti’s uit een Tefal-apparaat: Bij The Tosti Club krijg je superlekkere, speciale tosti’s van de grillplaat. Als je die eenmaal hebt geproefd, wil je nóóit meer iets anders. En dat geldt ook voor de speciale Tostisaus!


Meer over The Tosti Club ontdekken?

The Tosti Club restaurants en horeca

Nu gesloten09:30 - 18:00

Oude Binnenweg 127B, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

Melief Bender

Oude Binnenweg

Er zijn een hoop café’s op de Oude Binnenweg maar Rotterdams oudste café mag natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. Je vriendin met haar moeder naar een high tea? Dan ga jij met je schoonvader toch aan de high beer bij Melief? Een selectie speciaalbieren met hapjes, daar zeggen wij geen nee tegen!


Meer over Melief Bender ontdekken?

Melief Bender cafés

Nu gesloten10:00 - 00:00

Oude Binnenweg 134b, Rotterdam

Bekijk meer:cafés
hipster

Deze 5 Rotterdamse plekken zijn alles behalve hipster (en dat is leuk!) | Deel 2

Toegegeven: wij worden ook best blij van een fancy latte macchiato in een hippe koffietent, om daarn...

Library of Spirits

Posted by Library of Spirits on Sunday, 4 February 2018

Vertaald betekent dit zo’n beetje ‘Bibliotheek van drank’. Het heeft dus niets met de geest in de fles te maken (die komt later thuis wel), maar allemachtig… wát een assortiment in deze mooie winkel. Naar eigen zeggen de grootste drankzaak van Rotterdam en dat geloven we meteen.


Meer over Library of Spirits ontdekken?

Library of Spirits slijterijen

Nu gesloten11:00 - 12:00

Oude Binnenweg 111B, Rotterdam

Bekijk meer:slijterijen

Tot slot

Van Gennep

Er is natuurlijk teveel om op te noemen op de Oude Binnenweg. Boekhandel Van Gennep bijvoorbeeld. Of ijssalon Venezia. En alleen al over alle oude kroegen zouden we een heel epos kunnen schrijven, dat doen we dan ook zeker nog wel een keer. De heerlijke mix van oud en nieuw en ketens en unieke zaakjes maakt het zo’n heerlijke, typisch Rotterdamse straat. Ook leuk: elke dinsdag is er een biologische markt op het Eendrachtsplein! Ons advies? Ga er lekker heen en bekijk zelf!

Waarom hebben we eigenlijk een Oude en een Nieuwe Binnenweg?

In de rubriek Rotterdamse Mysteries behandelen we iedere week een apart of raar gegeven uit de stad....
Pagina 1 / 9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.