Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoe zegt u? 8 x onmogelijke straatnamen in Rotterdam

Door Wouter Vocke 19 oktober 2019

‘Hoe zegt u?’ Niet iedereen woont in de Klaproosstraat of op de Bergweg. Er zijn genoeg mensen die hun straatnaam drie keer moeten zeggen als iemand vraagt waar ze wonen. Vandaar dat we laatst een keer een lijstje met onmogelijke straatnamen hadden gemaakt. En wat bleek? Er zijn er nog veel meer! We kregen er een paar opgestuurd via de mail. Ook een bijzondere straatnaam? Let us know!

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Darinckdelversstraat

Deze straat in IJsselmonde (Sportdorp) kregen we getipt van een lezer! We moesten hem ook even twee keer lezen voordat we hem goed en wel doorhadden.

Top Naeffstraat

Anthonetta Naeff was een Dordtse schrijfster die onder de naam Top Naeff haar boeken publiceerde. In Zevenkamp is er een straat naar haar genoemd – wij zijn bang dat de meeste bewoners de naam iedere keer moeten spellen.

Lieve Verschuierstraat

Lieve Pietersz Verschuier was een schilder uit de Gouden Eeuw, geboren in Rotterdam. Weet je dat ook weer! Helaas is zijn naam niet zo bekend als sommige tijdgenoten.

Buys Ballotlaan

Buys Ballot was een Nederlandse meteoroloog, scheikundige en natuurkundige. Zijn echte naam was Christophorus Henricus Dedericus Buis Ballot – gelukkig is dat geen straatnaam geworden. Ligt trouwens naast Linnaeushof, ook een leuke. En lastig voor je TomTom, want da’s ook een pretpark ergens anders in Nederland!

Pantelleriapad

Kregen we ook ingezonden van een lezer uit Nesselande. Geen idee waar de klemtoon ligt in deze straatnaam – iemand?

Geerten Gossaertstraat

Gozert! Els mailde ons: “Gek word ik er van. Altijd spellen. Gelukkig wonen er maar twee mensen in deze straat in Zevenkamp.”

Alberdingk Thijmstraat

Hoe vaak zou dit zonder ‘g’ gespeld worden? Deze 19e-eeuwse schrijver kwam trouwens uit Amsterdam, maar heeft een straat in Spangen. Dus.

Von Ossietzkypad

Carl von Ossietzky won ooit de Nobelprijs voor de vrede. Allemaal leuk en aardig, maar niet te doen joh die naam! Kregen we dus ook opgestuurd via de mail – je zal ‘m maar iedere keer moeten spellen! Gelukkig hoeft dat niet vaak, want het is geen grote lange straat. Er zijn veel meer lastige Nobelprijswinnaarnamen in Ommoord trouwens, wat te denken van de Cordell Hullplaats, Hamarskjöldplaats en Anatole Franceplaats? De Rutherfordweg, Arrheniusweg (met twee keer een ‘r’) en Lutulisingel (de watte?) liggen ook gezellig in deze buurt.

Lees ook:

Burgemeester le fevre de montignylaan

10 x onmogelijke straatnamen in Rotterdam

'Hoe zegt u?' Niet iedereen woont in de Klaproosstraat of op de Bergweg. Er zijn genoeg mensen die h...
Ajaxstraat

Hoe verzinnen ze het: 7 x lollige straatnamen in Rotterdam

Je hebt vast wel eens een straatnaam gezien waarvan je dacht 'huh, wie heeft dit nou weer bedacht?!'...
Luchtfoto Rotterdam

Even lachen: 7 x de grappigste artikelen over Rotterdam van De Speld

Ken je De Speld? Deze satirische website met nepnieuws zorgt dagelijks voor een grijns op onze gezic...
Strevelsweg

Van de Pannekoekstraat naar Charlois en Blijdorp: zo zijn deze Rotterdamse namen ontstaan

In de rubriek Rotterdamse Mysteries zoeken we regelmatig uit waar bepaalde Rotterdamse (straat)namen...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.