Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nét niet in onze ‘Big Five’ maar wel 10 x onmisbaar in Rotterdam

Door Wouter Vocke 24 maart 2018
Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Wij houden van lijstjes en wij houden van Rotterdam. Laatst hadden we een lijstje gemaakt met de zogenaamde ‘Big Five’, de vijf grootste en bekendste landmarks van Rotterdam. Althans, volgens ons dan. Nou, dat hebben we geweten! Op Facebook, Twitter en via de e-mail kregen we behoorlijk wat suggesties van lezers, die vonden dat andere bezienswaardigheden best een plek hadden mogen krijgen in de lijst. Hier komen ze!

De Kuip

Een bericht gedeeld door FR-Fans.nl (@frfans) op


Voetbaltempel van Nederland. Beroemd en berucht. Gebouwd in 1937, verbouwd in 1994 en nog steeds één van de mooiste stadions ter wereld. Gewoon in Rotterdam.

Ahoy


Wij durven wel te stellen dat bijna iedere Nederlander op zijn minst wel eens een keer in Ahoy is geweest. Of het nu bij een tennis-, darts- , korfbal, shorttrack- of wielrenwedstrijd was, een concert, grote party of misschien wel een vakantie- of boekenbeurs. Ahoy is uniek in zijn soort.

Van Nelle fabriek


Gebouwd in de jaren ’20, geopend in 1931 en op de UNESCO Werelderfgoed lijst sinds 2014. Een uniek industrieel monument van de twintigste eeuw. Le Corbusier, één van de grootste en beroemdste architecten ooit, bezocht de fabriek in 1932 en zei: “U heeft in Rotterdam een schitterend bewijs van het leven dat komt! Van een puurheid, zo onvoorwaardelijk zuiver!” Steek die maar in je broekzak.

De Kubuswoningen


Sinds Rotterdam op zo’n beetje alle must visit lijstjes staat van Lonely Planet tot aan CNN en de BBC, komen mensen van heinde en verre om die kekke jaren ’80 kubussen van Piet Blom te zien. Lagen ze eerst een klein beetje afgezonderd, door de komst van de markthal zijn ze weer helemaal bij de stad betrokken.

De Erasmusbrug


Icoon van de stad. In 1996 geopend en niet meer weg te denken van kalenders en ansichtkaarten van Rotterdam. Maar niet in onze vorige top 5 omdat hij niet echt ‘te bezoeken’ valt. Je kunt er natuurlijk wel overheen wandelen, fietsen en rijden. Of er onderdoor varen!

Centraal Station

Lunch break! 🌯

A post shared by wouter ツ (@wout010) on

Wat een mooie entree voor de stad. In 2015 geopend door koning Willem-Alexander en al vanaf het begin omarmd door Rotterdam en alle Rotterdammers. Dat het zeven jaar lang een enorme bouwput was zijn we al lang weer vergeten, toch?

De Hef

Een bericht gedeeld door De HEF (@de_hef) op


De Koningshavenbrug, beter bekend als de Hef. Niet meer in gebruik sinds de Willemsspoortunnel werd geopend begin jaren ’90, maar ook een iconisch monument van de stad. De brugdelen zijn al uit 1878, het hef gedeelte werd geopend in 1927. Weetje van de dag! Wist je dat het eerst een draaibrug was? Maar dat leverde zo vaak ongelukken en vertraging op, dat de stad 40 jaar later besloot om er een hefbrug van te maken.

SS Rotterdam


Slapen, eten, cocktails drinken of lekker in het zonnetje chillen met een bitterbal op het dek? Het SS Rotterdam is één van onze favoriete hotspots. De inrichting alleen al! Je waant je zo op een luxe cruise in pak-hem-beet 1963. Maak er meteen een heel dagje uit van en neem dan ook meteen de watertaxi er naar toe!

Watertaxi


Niemand, echt NIEMAND, kan in een ritje in een watertaxi maken zonder het uit te gieren. Die dingen gaan zo hard! Stuiter over de Maas en geniet van het uitzicht. Ze brengen je bijna overal naartoe en zijn een stuk sneller dan het openbaar vervoer of een ‘gewone’ taxi. Dagje op bezoek in Rotterdam? Dan is het een must!

Hotel New York


Het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerikalijn werd gebouwd tussen 1901 en 1917. Na jaren in de vergetelheid te zijn geraakt werd het in de jaren ’90 weer opgeknapt. Het hotel en restaurant zijn uniek in zijn soort. Wat ons betreft een absolute hotspot in Rotterdam! En ga dan als je heerlijk hebt gegeten eens naar cocktailbar The Basement die (verrassing!) onder het gebouw zit.

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.