Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een echt Rotterdams Mysterie: wat is dat voor ding langs de weg?

Door Wouter Vocke 25 mei 2019

Soms denk je dat je alles wel gehad hebt, en dan blijken er nog échte Rotterdamse Mysteries te zijn, die zo vaag zijn dat niemand eigenlijk een duidelijk antwoord weet. Deze week gaan we naar IJsselmonde, naar de Kreekhuizenlaan voor een mysterieus bouwwerk.

We kregen een e-mail van Adri:

“In Rotterdam-Zuid staat in de berm aan de rotonde, op de hoek IJsselmondse randweg en Kreekhuizenlaan, een stenen object. Dit staat er al zo lang ik mij kan heugen. Vanuit de tram is het zichtbaar. Enige jaren geleden werd de rotonde vernieuwd en aangepast. Het object bleef staan. Mijn vraag is: wat is dit? Kunst of restant uit oorlog of eerder bouwsel en waarom blijft het daar staan?”

Zonder de vraag van Adri hadden we het waarschijnlijk nooit gezien. Geïntrigeerd gingen we natuurlijk meteen op onderzoek uit!

Rotterdams Mysterie

Streekarchief

Het lijkt op een soort stuk van een fundering, of een monument. Maar dan wel een heel karig monument… er staat verder ook niets bij. Wij kwamen er in ieder geval niet uit, dus namen we contact op met iemand van gebiedscommissie IJsselmonde. Desley Rijsdijk is al sinds 2014 één van de vertegenwoordigers van de bewoners van het stadsdeel IJsselmonde, maar die moest ons teleurstellen: “Ik weet het helaas ook niet.” Dat is kort maar krachtig.

Het streekarchief dan? Nou, daar hoeven we ook niet meer heen. “Ik heb al navraag gedaan bij het streekarchief IJsselmonde, maar deze konden mij ook niet verder helpen”, aldus Desley.

Raadsel

Deze rubriek heet Rotterdamse Mysteries, maar meestal is er wel een logische verklaring of een oplossing te vinden. Maar nu staan ook wij voor een raadsel! En als zelfs het streekarchief het niet weet, dan gaat het misschien lastig worden… misschien blijft dit wel voor altijd een mysterie – al hopen we natuurlijk van niet.

Mysterie
Bron: Google Maps

Mail ons!

Heb jij de gouden tip? Weet jij wat dit is? Dan horen we dat natuurlijk graag. Je kunt danhet beste mailen naar [email protected] of [email protected]. Wat je ervoor terug krijgt? Eeuwige roem op indebuurt Rotterdam! 🙂

Lees ook:

Blaak

Mysterie opgelost! Dit is waarom Blaak zo heet

Vorige week ging onze rubriek Rotterdamse Mysteries over Blaak - en waarom die belangrijke straat in...

Waar is dat kunstwerk op het Binnenwegplein eigenlijk gebleven?

Waarom staat er een Noorse kerk in Rotterdam?

Meer over

Mysteries

adv.