Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: keukenpapier en servetten door de wc spoelen?

Door Luuk Barendrecht 26 maart 2020

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af: MAG DAT? Deze week: mag je keukenpapier en servetten door het toilet spoelen? 

Je hebt de foto’s van lege schappen in de supermarkt vast voorbij zien komen. Vooral het schap met het toiletpapier moest het ontgelden en was snel leeg. Dus wat doe je als je geen wc-papier in huis hebt? Precies, dan pak je toch een keukenrol, servetje of babydoekje om je billen mee af te vegen? Maar mag je die wel door het toilet spoelen?

Goed oplosbaar

De samenstelling van toiletpapier is zo ontwikkeld dat het makkelijk en goed afbreekt na het doorspoelen. Het is dunner dan bijvoorbeeld papier van een keukenrol. wc papier lost eenvoudig op terwijl keukenpapier is gemaakt om stevig te blijven ook al wordt het nat, net als servetjes.

Geen babydoekjes

We vroegen de Rotterdamse loodgieters van loodgieters.nl om advies: “Keukenpapier en servetjes moeten kunnen, gebruik het alleen niet te veel. Babydoekjes kunnen veel meer kwaad, Als je er daar teveel van doorspoelt blijft het hangen in de riolering en raakt na verloop van tijd alles verstopt.”

Het advies is dus: Gebruik niet te veel keukenpapier of servetten in één keer. Daar krijg je niet alleen een schraal achterste van maar dat maakt de kans op verstopping ook groter. Andere dingen als bijvoorbeeld vochtige doekjes of babydoekjes zijn een groter gevaar voor de riolering. Dus gooi deze gewoon in de prullenbak.

Lees ook:

Supermarkt anderhalve meter afstand corona

Zo ziet boodschappen doen er nu uit

Anderhalve meter afstand houden: ook in de supermarkten moeten we eraan geloven - voor ons eigen bes...

MAG DAT: buitenspelen in tijden van coronacrisis?

Kinderen mogen door de coronacrisis niet meer naar school, tenzij ouders een cruciaal beroep hebben....
Boodschappen doen Albert Heijn ANP

Tip voor iedereen die boodschappen doet (voor zichzelf of een ander)

Urenlang struinen in de supermarkt is er niet meer bij, sinds corona ons land bereikte. Strategische...

Meer over

Mysteries

adv.