Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is hoe ‘Daniel’ en anderen hun graffiti op van die onmogelijke plekken krijgen

Door Luuk Barendrecht 29 februari 2020

In Rotterdam is er veel streetart te vinden. Prachtige muuschilderingen, teksten en tags geven de stad kleur. Soms wordt het legaal gezet en soms illegaal. Zeker van de illegale tekeningen vraag je je soms af hoe dat in hemelsnaam op zo’n plek komt. 

Zoals bijvoorbeeld ‘Daniel’, die elf verdiepingen hoog op de Heer Bokelweg zijn naam heeft gezet. Is ‘Daniel’ met touwen aan de flat gaan hangen, heeft hij zich in een rare bocht om het balkon heen gewurmd of heeft-ie een megalange ladder? Het antwoord is veel simpeler dan je denkt.

Blockbuster

In de graffitiwereld wordt veel gebruik gemaakt van vaktermen, en dit is een echte ‘blockbuster’. Met een blockbuster probeer je je naam op een hele prominente plek zo groot mogelijk te zetten. Vanuit de trein kan je het heel goed zien. En als je over de Luchtsingel loopt kan je er ook niet omheen.

Rolldown

De techniek die hiervoor gebruikt is noemen ze een rolldown. Met potten verf en verfrollers is de mysterieuze ‘Daniel’ op het gebouw geklommen. Liggend op zijn buik heeft hij zijn hoofd over het randje gestoken, en met de verfrollers gemonteerd op lange stokken is de naam van boven naar beneden op het gebouw gerold. Levensgevaarlijk, doodeng en hartstikke illegaal. Maar dan kan heel de stad wel je naam zien. Je moet er wat voor over hebben…

Lees ook:

Streetart

Video: kunstenaars toveren Afrikaanderwijk om tot street art museum

Afgelopen weekend was het feest in de Afrikaanderwijk. Het festival Pow! Wow! vond er plaats en zij ...
Kunsthal

Video: in je nakie naar de Kunsthal, deze mensen deden het

In de Kunsthal kon je op 29 september naakt naar de tentoonstelling kijken! En jahoor, er kwamen gen...
Spenser Little Rotterdam

Al gespot? Deze kunstenaar haalt grapjes uit met Rotterdamse iconen

Streetartfestival POW! WOW! is áán, en dat merken we. Toen we de foto hierboven doorgestuurd kregen ...

Meer over

Mysteries

adv.