Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tip: traditioneel Maleisisch eten op een verstopt plekje in China Town

Door Wouter Vocke 9 augustus 2018

Soms heb je van die plekken die je het liefste voor jezelf houdt. Omdat er altijd ruimte is op het fijne terras bijvoorbeeld. Of omdat de eigenaar er tijd heeft voor een gezellig praatje en nog van die niet-toeristische prijzen rekent. Maar laat het nou net onze taak zijn om ook dit soort plekken in Rotterdam júist met jullie delen! Daarom deze week weer een insider tip: Kampong Express.

Loopt bij de woorden laksa, rendang en saté kambing bij jou ook het water in de mond, of heb je juist geen idee waar we het over hebben? In beide gevallen: lees verder, want dit tentje moet je een keer bezocht hebben. We hebben het over Kampong Express op de Gouvernestraat! De West-Kruiskade en omgeving staan natuurlijk bekend om de Aziatische restaurants en winkels, maar voor dit pareltje moet je iets beter je best doen. Het zit om de hoek in China Town, zonder opvallende gevel en net weg uit de drukte.

Kampong Express

Laksa

Sinds good old Dim Daily zijn deuren sloot aan het Rodezand hadden we geen vast adres meer om laksa te eten, maar Kampong Express heeft die leegte weten te vullen. Mocht je laksa niet kennen (foei!), dat is zeg maar een soort kokos-curry noedelsoep uit Maleisië. Zomer of winter; laksa kan altijd! Het is dan ook Comfort food met een hoofdletter C.

Kampong Express

Zoals eigenlijk alles bij dit kleine tentje comfort food is, waar je nog net niet in de keuken zit. De inrichting is hysterisch Aziatisch, altijd fijn voor je foto’s op Instagram! Je kunt kiezen uit een paar Maleisische toppers op de menukaart, meer heb je ook niet nodig. Het feit dat er een kleine kaart is en dat je niet kunt reserveren, vinden wij alleen maar een voordeel. Een kleine kaart betekent meer aandacht voor de gerechten die wél op de kaart staan, en dat je niet kunt reserveren is alleen maar leuk. Er zijn maar een paar (kleine) tafeltjes, dus wie het eerst komt, die het eerst maalt. Part of the experience zullen we maar zeggen!


Meer over Kampong Express ontdekken?

Kampong Express indonesische restaurants

Geopend12:00 - 21:00

Gouvernestraat 2B, Rotterdam

Bekijk meer:indonesische restaurants

Lees ook:

The Cube Rotterdam

Tip: betaalbare lunch- en borrelplek in de kubuswoningen, inclusief uniek uitzicht

De hostels van Stayokay ken je vast wel. Misschien weet je ook dat de Rotterdamse Stayokay op een he...
Stadsterras Binnerotte

Psstt… Insidertip: een stadsterras in het centrum

Soms heb je van die plekken die je het liefste voor jezelf houdt. Omdat er altijd ruimte is op het f...

adv.