Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen woord van gelogen: 10 lievelingsplekken onder de Hofbogen

Door Britte Kramer 27 mei 2018

Elke week licht collega Wouter een Rotterdamse straat uit. Dat doet-ie leuk hoor, maar als hij het dan een keer aan een ander overlaat, dan spelen we gewoon een beetje vals. Deze week niet één straat, maar gewoon (bijna) al onze favoriete plekken onder de Hofbogen. Met in de hoofdrol de Vijverhofstraat en De Raampoortstraat, en de Katshoek in een glansrijke bijrol.

De Hofbogen worden wereldwijd bejubeld. Ze staan in de Lonely Planet als ‘een van de meest vernieuwende projecten in Rotterdam’ en hebben zelfs hun eigen website. Iedereen weet: dan moet je wel van heel goeden boge komen. Het was nogal een crime om te bepalen wat deze lijst zouden halen (Wouter, jij mag volgende week weer!), maar de ook-heel-hotte spots die het deze keer niet haalden houden we lekker achter de hand voor een volgend artikel. We moeten tenslotte nog even vooruit!

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

COPPI (Vijverhofstraat)

Zeker weten doen we het niet, maar we gokken dat COPPI de enige koffie-en-fietszaak is in Nederland. Ideale stek dus voor de zondag, om even bij te komen na je racerondje. Met koffie, een stuk taart en een check-up voor je stalen ros. Als bedankje voor z’n trouwe dienst neem je natuurlijk nog een mooi accessoire voor ‘m mee uit de winkel, of een stuk wielerkledij voor jezelf.


Meer over COPPI Koffie & Fietsen ontdekken?

COPPI Koffie & Fietsen koffiebars

Gesloten08:30 - 17:30

Bergweg 316, Rotterdam

Bekijk meer:koffiebars

BIRD (Raampoortstraat)

BIRD is in de eerste plaats een jazzpodium, maar er staan ook genoeg te gekke bands uit andere genres. Het feit dat BIRD in een boogje zit geeft de zaak een gemoedelijke sfeer, ook op de momenten dat-ie dienst doet als club. Vlak ook de restaurantkwaliteiten van BIRD niet uit trouwens, en neem deze zomer vooral een kijkje in de Garden of BIRD, waar ook weer van alles georganiseerd wordt.


Meer over BIRD ontdekken?

BIRD restaurants en horeca

Geopend17:30 - 01:00

Raampoortstraat 26-28, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

North Sea Design (Raampoortstraat)

Voor liefhebbers van Scandinavisch design – is tegenwoordig niet iedereen dat? – is North Sea Design een niet te missen spot. Deze winkel verkoopt zo’n beetje alle toffe Scandinavische lifestylemerken en focust zich daarbij vooral op wonen en cadeaus. We zijn nog lang niet jarig, maar tegen de tijd dat het zover is weet je waar je moet zijn…


Meer over North Sea Design ontdekken?

North Sea Design woonwinkels

Vandaag gesloten

Raampoortstraat 32, Rotterdam

Bekijk meer:woonwinkels

MONO (Vijverhofstraat)

Snapshot of life #28271738

A post shared by Niels Trotsenburg (@nielstrotsenburg) on

Lorenzo tipte ons laatst nog, maar we wisten het heus zelf al: MONO is een blijvertje. Als in: één keer erheen en je komt sowieso terug. Officieel zit MONO niet onder een boog, maar voor zo’n fijne, creatieve, laidback plek vol goede muziek en leuke mensen maken we zonder morren een uitzondering. De sfeer is altijd ontspannen en je vindt hier geregeld interessante dj’s, maar kunt er ook lekker zitten met een bakkie of lunch. De komende zondagen kun je hier trouwens in de tuin terecht voor ambientmuziek onder de zon.


Meer over MONO ontdekken?

MONO vrijetijd en uitgaan

Gesloten10:00 - 19:00

Vijverhofstraat 15, Rotterdam

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Eurotrash United & Toko Trash (Vijverhofstraat)

Die naam hè? Eurotrash United. Óf het schrikt je af, óf het lokt je. We hopen voor jou het laatste, want anders mis je wat. Ja, het is een kunstenaarshangout, maar wel een voor ‘nieuwsgierige mensen van alle gezindten’. Wij willen daar graag aan toevoegen: ‘en met een gezonde – of riskante – liefde voor bier, kunst en muziek.’ Dan is het genieten geblazen hier. Vooral nu Eurotrash ook Toko Trash is en je er de lekkerste dingen eet uit de Surinaamse, Jamaicaanse en Kaapverdiaanse keuken.


Meer over Eurotrash United ontdekken?

Eurotrash United Permanent gesloten

Vijverhofstraat 10, Rotterdam

Bekijk meer:Permanent gesloten

Meer over Toko Trash ontdekken?

Toko Trash Permanent gesloten

Vijverhofstraat 8, Rotterdam

Bekijk meer:Permanent gesloten

Opporto Seafood & Grill (Raampoortstraat)

Zo leuk om te zien wat iedere zaak met z’n boogje doet. Waar veel winkels en horecaplekken ervoor kozen om de boel een beetje rauw en alternatief te houden, is het bij Opporto ook industrieel, maar dan wat meer sjiek-de-friemel. Prachtzaak om te zien! Uhm, laten we het ook even over het eten hier hebben. Of eigenlijk kunnen we daar kort over zijn. Houd je van vis en zeevruchten? Dan ben je hier aan ’t goede adres. Hij staat niet voor niks in ons lijstje van de beste visrestaurants!


Meer over Opporto ontdekken?

Opporto restaurants en horeca

Gesloten17:00 - 22:00

Raampoortstraat 10, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

De Oorzaak (Vijverhofstraat)

Hihi, yes! We zijn dól op woordgrapjes in winkelnamen. Dit is toch gewoon de allerbeste naam voor een van de allerbeste platenzaken van Rotterdam? De genres gaan hier van ‘sixties female pop’ en dub tot ‘Asian’ en merengue. In de luisterhoek kun je checken of het vinyl naar keuze is wat je ervan verwacht. Echte muziekliefhebbers kunnen hier uren rondsnuffelen, want ze verkopen ook allerlei muziekgerelateerde vintage dat niet onder de naald past, zoals meubels, koptelefoons en tweedehandskleding en -schoenen.


Meer over De Oorzaak ontdekken?

De Oorzaak muziek

Gesloten12:00 - 18:00

Vijverhofstraat 60, Rotterdam

Bekijk meer:muziek

Man met Bril Koffie | Het Hoofdkantoor (Vijverhofstraat)

Onze collega’s van het AD noemden de bakkies hier de beste van het land, Esquire riep ze ooit uit tot ‘beste nieuwe koffiebar’. Ja en amen, dat is wat wij daarop te zeggen hebben. Je kunt je laptop meenemen om er te werken of in een krantje duiken, maar we raden je ook aan om ’s gewoon van de gezellige boel hier te genieten. ’s Zomers zit je hier o zo fijn op het vrolijke terras.


Meer over Man met Bril Koffie ontdekken?

Man met Bril Koffie koffiebars

Gesloten08:00 - 17:00

Vijverhofstraat 70, Rotterdam

Bekijk meer:koffiebars

Lokaal 1e klas koffie (Raampoortstraat)

De eerste helden zitten er al. 🌞

A post shared by Lokaal 1e klas koffie (@lokaalespresso) on

Lokaal 1e klas koffie: we vinden die naam wel leuk gevonden. Het ‘lokaal’-stuk omdat bijna alles wat je hier eet en drinkt van lokale leveranciers komt, en ‘1e klas’ staat natuurlijk niet alleen voor de kwaliteit van die spullen, maar is ook een knipoog naar de spoorgeschiedenis van de Hofbogen: Lokaal is gevestigd in Station Hofplein. Het houten interieur zorgt voor een warm sfeertje en wanneer ook het weertje warm is, is het puur genieten op het terras.


Meer over Lokaal 1e klas koffie ontdekken?

Lokaal 1e klas koffie koffiebars

Gesloten09:00 - 18:00

Raampoortstraat 34b, Rotterdam

Bekijk meer:koffiebars

DENOISM FOR LOKALHEROZ (Raampoortstraat)

Anders dan verwacht scoor je bij Denoism niet alleen denim, maar kun je er ook een stijlvol, strak gesneden pak op de kop tikken. Denoism richt zich op stijlbewuste, drukbezette mannen. Het idee is dus ook dat je niet winkel-in-winkel-uit hoeft, maar op een plek je hele nieuwe garderobe kunt aanschaffen. Vakmanschap, service en – met zo’n doelgroep niet onbelangrijk: parkeren voor de deur. Naast Denoism zit FG Okonomiyaki Bar, waar we volgende keer zeker weten meer over vertellen, maar we raden je alvast aan om niet te veel te eten voor je richting Denoism trekt voor je driemaandelijkse stijlsessie.


Meer over DENOISM FOR LOKALHEROZ ontdekken?

DENOISM FOR LOKALHEROZ Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Katshoek 19, Rotterdam

Bekijk meer:Permanent gesloten
Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.