Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Frans heeft fantastische plannen voor de Rotterdamse metro

Door Luuk Barendrecht 18 januari 2020

Frans Bolk publiceerde een wel heel ambitieus plan op zijn blog: een uitbreiding van de Rotterdamse metro. Met onder meer een cirkellijn die de drie voetbalstadions met elkaar moet verbinden, een metrolijn naar Dordrecht en een metro via Rozenburg naar Hoek van Holland. Wauw, wat een fantastische plannen!

Stikstofprobleem, filerijden, met de auto naar Zestienhoven… Het kan allemaal verholpen worden met de plannen van Frans Bolk. Laatst ging de blogpost op zijn site helemaal viraal, en terecht. Stel je voor dat je naar Katendrecht kan met de metro, of dat je niet meer in een overvolle tram hoeft als je naar een wedstrijd van Feyenoord gaat.

Halte J.A. Deelder en het Olympisch park

Voor degenen die de nieuwe kaart goed hebben bestudeerd valt het misschien op dat er een paar hele rare stations tussen staan, zoals ‘J.A. Deelder’. Dat is omdat Frans Bolk heeft bedacht het nieuwe station bij het Kasteel te benoemen naar hun grote held: Jules Deelder. Of het Olympisch park – over twintig jaar wordt het wel eens tijd voor de spelen in Rotterdam. Daarom is er alvast een metrohalte voor het Olympisch park voor de spelen van 2040.

Toevoegingen

De reacties onder de blog zijn ontploft. Heel veel mensen hebben suggesties achtergelaten voor toevoegingen aan de kaart, superleuk om te lezen. Onze enige toevoeging zou een halte op het Noordereiland zijn, want dat is met het openbaar vervoer nogal moeilijk te bereiken. Hoe dat eruit moet gaan zien laten we geheel over aan Frans. Hij heeft fantasie genoeg om er een halte bij te toveren.

Kijk vooral ook op de blog van Frans Bolk voor meer informatie en andere toffe projecten.

Lees ook:

Dit zijn de nieuwe regels omtrent eten in de tram, metro en bus

Even een bammetje eten in de tram? Vergeet het maar. Jarenlang was het niet toegestaan om te eten in...
tram en metro

Rob Geus wordt niet vrolijk van de Rotterdamse metro: het is er te goor voor woorden

De metro zit weer eens vol... Je kan nergens zitten dus je moet maar weer gaan staan, je houdt je st...

Moet je zien! Ronnie Flex neemt videoclip op in bomvolle metro in Rotterdam

Zit je rustig in de metro met je koptelefoon naar muziek te luisteren, wordt er achter je opeens een...

adv.