Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tips voor Moederdag: dit zijn de favoriete plekken van Marlies

Door Marlies Feytens 10 mei 2019

Onze gastredacteur Marlies (36) woont op Katendrecht en gaat regelmatig op strooptocht naar goede plekken om te (k)eten: toffe eettentjes mét speelhoek. Leuk voor ouders en kinderen dus! Deze week heeft ze een paar van haar favoriete plekken in Rotterdam op een rijtje gezet.

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Croos

Croos

Zeker met kinderen is dit geweldige eettentje midden in Crooswijk een fijne plek. Ze hebben in de zomer een gezellig borrelterras buiten en zandbak, binnen heb je twee gedeelten: een rechts waar je rustig kunt zitten/werken en in het andere deel zitten vaak gezinnen aangrenzend aan de uitgebreide speelkamer. De kaart is lekker afwisselend, je kunt er terecht voor zowel lunch als borrel(hap).

Deliplein

Deliplein
Foto: Rotterdam Branding | Jan Bijl

Het Deliplein op Katendrecht zit bij bij mij om de hoek en zeker in de zomer is dit een fantastisch plein, bruisend van de gezelligheid. Je hebt er cafés, tegenwoordig een leuke wijnbar, koffie-en lunchtentjes, veel verschillende restaurants (Frans, Thais, Peruaans, Hollandse pot, Italiaans, Vlees) en natuurlijk de Fenix Food Factory en theater Walhalla. Zittend op het pleintje tussen de bomen op een bankje of terras, spelende kinderen en stelletjes op het plein en regelmatig een festivalletje of ander evenement… alsof je op vakantie bent! Heerlijk.

Deliplein

Ouwe hoeren, matrozen en meisjes op de Kaap: genieten rond het Deliplein

Elke week lichten we een straat of plein uit in Rotterdam, omdat er nou eenmaal te veel te zien en t...

Leuk volgens Britte: dansen tussen de schildpadden en met de watertaxi naar de Fenix Food Factory

De Viskantine

View this post on Instagram

Ja toch, geniet dan! #rotterdamser #RotterdammersInBeeld

A post shared by Rotterdam (@gemeenterotterdam) on

Vanaf begin mei is de Viskantine weer open! Ik ben zelf vegetariër maar kom daar graag af en toe met mijn vriend – wel een enorme visliefhebber. Er hangt een ontzettend relaxte sfeer en je zit pal aan het water van het uitzicht te genieten. De kaart biedt naast vis ook nog andere eetopties (voor mij prima) en het eten wordt in een steenoven en barbecue. Gaat het ineens keihard regenen, dan ook niet getreurd. De Viskantine is onderdeel van het ruime restaurant de Machinist, wat met en zonder kinderen ook een aanrader is qua locatie (er is ook een speeltuintje en speelhoek) en kaart.

D.A.T.

Insider tip: elke maand mét zonder kinderen eten bij De Machinist

Soms heb je van die plekken die je het liefste voor jezelf houdt. Omdat er altijd ruimte is op het f...

Blaak

Blaak
Foto: ANP

Als ik in de stad ga, begin of eindig ik vaak bij Blaak: daar heb je alles. Dan eet ik graag een bagel bij Bagels & Beans, waarna ik een rondje markt of Markthal doe, kinderboeken- en speelgoedzaak De Kleine Kapitein bezoek, paar winkeltjes daar vlakbij meepak, naar de centrale bibliotheek ga, in de zomer zo mogelijk een boekenmarktje of festival verderop nabij de Laurenskerk bezoek en eventueel nog een rondje reuzenrad doe met daarna een ijsje op een van de grasveldjes lekker mensen ga kijken. Of iets verderop op een van de zomerse terrasjes aan de Oude Haven.

Het Kroketloket

Dit zijn onze 9 lievelingsplekken in de Markthal

Elke week zetten we een straat of gebied in Rotterdam extra in het zonnetje, want elke straat of geb...

Dit zijn de 8 leukste boekhandels van Rotterdam

Kralingse Bos

Skyline
Foto: Iris van den Broek

Het Kralingse Bos vind ik een van de mooiste plekken van Rotterdam maar ook daarbuiten. Ik ga er graag hardlopen (als ik dat weer ga doen..) rondom het prachtige meer en in het uitgestrekte bos. Het is enorm groot, met veel speel-en chillplekken, restaurants en pannenkoekenhuizen, een kinderboerderij en in de zomer kun je terecht in het buitenzwembad en zwemmeer. Drukte en ook heel veel rust ineen.

De Eekhoorn

Pitstop! 5 x een happie doen in het Kralingse Bos

Lekker door het Kralingse bos aan het wandelen en opeens zin in een ijsje? Of heb je trek in iets ha...

4 x op stand eten en chillen aan de Kralingse plas

Lees ook:

Nina den Bouw

Plaatjes luisteren, koffie drinken en foto’s maken: dit zijn de favoriete plekken van Nina

De beste tips? Die komen natuurlijk van locals! Want wie in een stad leeft - en zoals in dit geval s...

Local Jennifer wandelt altijd over de luchtsingel met iemand die niet uit Rotterdam komt

Leuk volgens Wouter: een patatje met kaviaar en de beste saoto soep

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.