Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Even lachen: 7 x de grappigste artikelen over Rotterdam van De Speld

Door Faayyaaz van Dijk 14 augustus 2019

Ken je De Speld? Deze satirische website met nepnieuws zorgt dagelijks voor een grijns op onze gezichten. Als er een bericht over Rotterdam langskomt lachen we nóg harder. We hebben artikelen van De Speld over onze stad voor je op een rij gezet. Lees en lach mee!

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Extra beveiliging voor Kabouter Buttplug in Rotterdam

Kabouter Buttplug
Foto: ANP

Feyenoorders hebben zich een ‘beetje’ misdragen in Rome en dat laten de Italianen natuurlijk niet ongestraft gebeuren… ”Kabouter Buttplug, Rotterdams meest waardevolle cultuurschat, zal extra bescherming krijgen zolang supporters van AS Roma in Rotterdam verblijven. Plaatselijke kranten waarschuwen vandaag voor de wraak van ‘Romeinse barbaren’.

Lees hier het artikel van De Speld.

Rotterdam wilt burgers renoveren

hipster
Foto: Pexels

Ze zijn natuurlijk lekker bezig in Rotterdam. Alles wordt gerenoveerd, alles wordt hipper en alles wordt moderner. Nu de Rotterdamse burgers nog. “De gemeente Rotterdam begint komend voorjaar met de renovatie van ruim 29.000 burgers in de binnenstad. De Maasstad wil zich hiermee profileren als hippe, moderne en vermogende stad.”

Lees hier het artikel van De Speld.

Champions League-finale uitgezonden op groot scherm

Stadhuis Rotterdam
Foto: Rotterdam Branding | Iris van den Broek

“De Champions League-finale tussen Liverpool en Tottenham Hotspur wordt vanavond op een groot scherm vertoond op de Coolsingel. De gemeente Rotterdam komt zo tegemoet aan de behoefte om te genieten van een finale zonder Ajax.” Deze blijft grappig.

Lees hier het artikel van De Speld.

Snackbar in Rotterdam introduceert de ‘dameskapsalon’

Kapsalon

Want waar zijn vrouwen dol op? ”De toch al calorierijke schotel bevat naast friet, shoarma, kaas, salade en saus ook nog eens chocolade.”

Lees hier het artikel van De Speld.

Rotterdam krijgt netnummer 020

Foto ter illustratie: ANP

”Als blijk van waardering heeft de regering besloten om Rotterdam het netnummer van de hoofdstad te geven: 020.” We zijn dan wel geen hoofdstad, maar we zijn wel de leukste stad.

Lees hier het artikel van De Speld.

Rotterdammer legt uit wat niet lullen, maar poetsen betekent

Foto ter illustratie: ANP

”Wij zijn Rotterdammers, dus we houden niet van eindeloos gelul. ‘Niet lullen maar poetsen’, noemen we dat hier.” Alleen had hij wel een half uur nodig om dit uit te leggen.

Lees hier het artikel van De Speld.

Een verdwaalde trein

Foto: ANP

Soms gebeuren er rare dingen op Rotterdam Centraal, maar een trein die is verdwaald is natuurlijk wel heel apart.”Over de oorzaak van het incident is nog niets bekend, maar volgens een woordvoerder van de NS ligt een terroristische aanslag niet voor de hand. Waarschijnlijk was de trein verdwaald.”

Lees hier het artikel van De Speld

 

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.