Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze dingen mag je echt niet zeggen over Rotterdam

Door Wouter Vocke 9 november 2019

“Rotterdam, isn’t that a grey, industrial city?” Wel potverdorie! Als we op vakantie tegen mensen zeggen dat we uit Rotterdam komen en dit als reactie krijgen, krijgen we hier behoorlijk jeuk van. Want we zijn maar wát trots op onze gerse stad, dus sommige dingen mag je – toerist of niet – gewoon écht niet zeggen over Rotterdam.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

‘Rotterdam heeft geen centrum’

Hier kwam je in de decennia na de oorlog misschien nog mee weg, toen er letterlijk geen centrum was. Rotterdam heeft echt wel een centrum, en wat voor een!

Dakendagen
Foto: Wouter Vocke

‘Er is zoveel criminaliteit in Rotterdam’

Hoor je vooral van mensen uit de provincie die denken dat je hier op elke straathoek wordt beroofd. Wel eens in Parijs geweest? Of Barcelona? En wat dacht je van onze hoofdstad… Natuurlijk, in een grote stad als Rotterdam is nou eenmaal meer criminaliteit dan pak ‘m beet Emmen of Goes. Hoort erbij. Maar voelen we ons daardoor minder veilig? Welnee! In de top 10 van onveiligste gemeenten staat Amsterdam trouwens bovenaan, gevolgd door Eindhoven. Rotterdam komt op de derde plaats.

Witte de Withstraat
Foto: Wouter Vocke

‘Er is amper groen in Rotterdam’

Niet groen zeg je? Er staan in Rotterdam ruim 600.000 bomen! Van straatbomen, parkbomen tot echte monumentale bomen. Oké, er staan er niet megaveel oude bomen in de stad (mede door het bombardement), maar toch zie je genoeg groen als je om je heenkijkt. Daarnaast hebben we heerlijke parken zoals het Kralingse Bos, Vroesenpark en het grootste park van Nederland: het Zuiderpark. En langs de Rotte dan… Heerlijk om te fietsen tussen het groen. En je zou het misschien niet zo snel denken, maar het hele havengebied is ook één groot uniek natuurreservaat.

Vroesenpark
Lekker relaxen in het Vroesenpark | Foto: Rotterdam Partners

‘Rotterdam is niet gezellig’

Wat is de definitie van ‘gezellig’? Een oud marktplein met barretjes er omheen? Een gracht met terrassen aan het water? Zeg, ben je wel eens in Delfshaven geweest? Of in de Oude Haven op een zonnige dag? Eh, wat dacht je van Veerhaven? En het Oude Noorden en Crooswijk dan! Rotterdam is hartstikke gezellig. Eg wel!

Oude Noorden
Foto: Iris van den Broek

Na 18.00 uur kun je een kanon afschieten in Rotterdam

Hoorde je vooral vroeger: na zessen is er bar weinig te beleven in Rotjeknor. Er moet tenslotte gewerkt worden, toch? Plezier maken doen ze maar in Amsterdam! Nou, dat is al lang niet meer zo. In Rotterdam is er zeven dagen per week wel wat te doen. In de Witte de Withstraat of op de Nieuwe Binnenweg wilde je in de jaren ’80 misschien niet dood gevonden worden – tegenwoordig is dat the place to be! En wat dacht je anders van de Hoogstraat, Meent en Pannenkoekstraat? Plekken waar je inderdaad vroeger een kanon kon afschieten, maar nu niet meer. En hoe leuk is Katendrecht nu dan?!

Fenix Food Factory
Foto: Rotterdam Branding/Iris van den Broek

Rotterdam is lelijk

Vaak gehoord. Maar ‘lelijk’ is ook maar subjectief, toch? Als je van oude, scheve grachtenpandjes houdt en nutteloze, stinkende grachten door het centrum: dan kun je Rotterdam misschien lelijk vinden. Wij zien de schoonheid van een moderne stad gelukkig wél in. Kijk dan!

Waterbus
Foto: Rotterdam Branding/Ossip van Duivenbode

Lees ook:

Baja Beach Club

We missen je! Deze oude zaken uit Rotterdam willen we terug

Om de haverklap openen er toffe nieuwe zaken in Rotterdam en daar zijn we maar al te blij mee. Maar ...
Dudok

Bucketlist voor Rotterdammers: dit moet je echt een keer gegeten hebben

Als je ook maar een béétje een foodie bent, zit je in Rotterdam wel goed. Leuk en aardig, dat de ene...

Rotterdam is famous! Deze 5 superbekende merken komen uit onze stad

9 x de opmerkelijkste weetjes uit de Rotterdamse geschiedenis

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.