Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Mauritsweg: waar je struikelt over lekker eten en zonnige terrassen

Elke week zetten we een straat in Rotterdam extra in het zonnetje, want elke straat heeft zijn eigen karakter en dat verdient natuurlijk extra aandacht. Deze week: de Mauritsweg. Eigenlijk hoeft die helemaal niet in het zonnetje te worden gezet, want dat ligt-ie van zichzelf al. Wie op zoek is naar een zonnig terras om wat te eten: hier mot je wezen. Rechtdoor lopen vanaf Rotterdam Centraal en je bent direct op deze lange straat vol leuke zaakjes en heerlijke eetplekjes!

mauritsweg
(Foto: Wouter Vocke)
Page 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Kaapse Maria

Dat de brouwers van Kaapse Brouwers konden brouwen, dat wisten we al. Maar dat ze ook lekker kunnen koken, dat bewijzen ze met Kaapse Maria, hun restaurant op de Mauritsweg. De sfeer is hier altijd goed – de keren dat wij het testten, althans – en het terras lang zonnig. Uiteraard is het personeel retegoed in het uitkienen van de beste bier-spijscombinaties.


Meer over Kaapse Maria ontdekken?

Kaapse Maria restaurants en horeca

Geopend15:00 - 00:00

Mauritsweg 52, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

Tai Wu

Dit is wel echt een favoriet van de indebuurtredactie. Tai Wu is een authentieke Chinees met een hysterisch rood, druk en kitsch interieur. Kom je met een grote groep, dan kan je aan een tafel gaan zitten met een ronddraaiend plateau. Je bestelt allemaal kleine gerechten, die je dan samen met elkaar kan delen. Wij bestellen hier eigenlijk altijd de pekingeend, de wontonsoep en verschillende soorten dim sum. Ben jij een durfal en ga je geen uitdaging uit de weg, dan kan je altijd nog kiezen voor de kippenklauwen.


Meer over Tai Wu ontdekken?

Tai Wu chinese restaurants

Geopend12:00 - 00:00

Mauritsweg 24-26, Rotterdam

Bekijk meer:chinese restaurants

Susan Bijl

Ze horen inmiddels bij het Rotterdamse straatbeeld, de nylon tasjes van Susan Bijl, met de iconische ‘flits’ in een contrasterende kleur. Heb je er nog niet (bij elke outfit) een? Dan kun je in deze winkel helemaal losgaan. Want: natuurlijk liggen de tassen ook bij andere winkels, maar het is natuurlijk wel zo leuk om de jouwe in dé Susan Bijl-winkel te halen!


Meer over Susan Bijl ontdekken?

Susan Bijl winkelen

Geopend10:00 - 18:00

Mauritsweg 45a, Rotterdam

Bekijk meer:winkelen

Amehoela

Midden in het centrum van Rotterdam, de Mauritsweg 33. Voor veel mensen stond deze plek jarenlang bekend als de Bootleg DJ Café. Hier gingen vroeger de voetjes van de vloer. Amehoela is een tiki-bar zoals ze ontstonden in Amerika rond de jaren ’30. Je waant je hier dus in een strandbar en dat tropisch eiland moet je er maar even bij denken. Je kan hier allemaal lekkere gerechtjes bestellen en heerlijk cocktails drinken. Dus HOU JE WAFFLE (hartige viswafel met bieslook mayo) en kom naar Amehoela.


Meer over Amehoela ontdekken?

Amehoela restaurants en horeca

Gesloten17:00 - 02:00

Mauritsweg 33, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

De Riddert

Op zoek naar een klein, maar reuzefijn tentje, met ook nog eens kans op livemuziek? Dan moet je bij Proeflokaal De Riddert zijn. Ook als je van speciaalbier houdt trouwens. Of whiskey. De keuze is hier reuze! Kom ook eens lekker op het knusse terrasje nog even van de laatste zonnestralen genieten voordat je de trein moet halen!


Meer over Proeflokaal De Riddert ontdekken?

Proeflokaal De Riddert cafés

Gesloten17:00 - 02:00

Mauritsweg 28, Rotterdam

Bekijk meer:cafés

L’Ouest

L'Ouest Rotterdam
(Foto L’Ouest)

Oei, oei, oei een beetje stout, want het officiële adres van L’Ouest is Van Oldenbarneveltstraat 139. Het is alleen wel zo dat het terras op de Mauritsweg zit en hier gaat het dus ook om in dit geval. L’Ouest is een superfijne wijnbar waar je terecht kan om heerlijk te lunchen en dineren. Als je hier op het terras gaat zitten (Mauritsweg) kan je de hele dag in het zonnetje blijven zitten. Meestal blijf je er te lang hangen, want je zit uit de wind en vol in de zon. Ultiem genieten en wat hebben wij hier weer een zin in!


Meer over L’Ouest rotterdam ontdekken?

L’Ouest rotterdam restaurants en horeca

Geopend11:30 - 00:00

Van Oldenbarneveltstraat 139, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

Boca’s

Heel leuke plek om met een groep te gaan eten, maar ook voor een romantisch diner voor twee. Van de kaart kies je kleine hapjes uit de categorieën vis, vlees en vegetarisch, die je met elkaar kunt delen. Tien tegen een dat je daarna nog een ronde bestelt. Niet dat de gerechten zo klein zijn, maar lékker dat het is… Bonus: ook hier uiteraard weer een zonnig terras!


Meer over Boca’s Rotterdam ontdekken?

Boca’s Rotterdam restaurants en horeca

Geopend12:00 - 02:00

Mauritsweg 43, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

Kandy Krush

Ben je een echte zoetekauw en heb je eens een keer zin in een over the top milkshake? Bij Kandy Krush moet je zijn! De dessert diner is van vier Britse broers met een passie voor snoep. Je kunt je favoriete snoep of reep door hen laten verkruimelen en door de milkshake laten draaien. Ga je voor Kinder Bueno, M&M’s, Twix, Oreo’s, Snickers of liever toch voor iets anders? Ferrero Rocher bijvoorbeeld! Alles kan bij Kandy Krush.


Meer over Kandy Krush ontdekken?

Kandy Krush restaurants en horeca

Geopend13:00 - 22:00

Mauritsweg 60, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca
Page 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.