Corjan van Zelfbouwers Rotterdam is trots op de Afrikaanderwijk: ‘Het is hier net Brooklyn’

Door Wouter Vocke 9 april 2019

In het RTL 4 programma Zelfbouwers Rotterdam kopen zes koppels een oud schoolgebouw in de Afrikaanderwijk en bouwen deze om naar hun eigen droomhuis. Soms zonder kluservaring! Vanavond (dinsdag 9 april) staat de derde aflevering op het programma. Wij vragen elke week aan een van de deelnemers hoe het gaat.

Deze week spraken we Corjan, een geboren Rotterdammer, die samen met de Française Marine in de Afrikaanderwijk is komen klussen. “Ze heeft het hier ontzettend naar haar zin,” vertelt Corjan, “ze heeft leuk werk, leuke collega’s en nu ook een fantastisch huis – alle ingrediënten om hier te blijven wonen! In de uitzending van vanavond komen mijn schoonouders voor het eerst naar het huis in Rotterdam, dat was de tweede keer dat ik ze zag.”

Geboren op Zuid

Zelfbouwers Rotterdam
Foto: Maartje Brockbernd

“De wijk bevalt heel erg, er wonen ontzettend vriendelijke en betrokken mensen. Ik ken de wijk van vroeger, ik ben hier niet zo heel ver vandaan geboren op de Dordtsestraatweg. Vroeger had de buurt een slechte naam, maar van het sociale aspect in de Afrikaanderwijk kunnen heel veel wijken nog wat leren.” Je vriendin is niet Nederlands, hoe vindt zij de buurt? “Veel Rotterdammers zijn een beetje bevooroordeeld over deze wijk. Maar omdat zij geen voorkennis heeft, ervaart zij het totaal niet als een wijk die niet altijd positief in het nieuws was. Zij ervaart het als een ontzettend leuke en prettige wijk, met échte mensen.” Marine heeft over heel de wereld gewoond, waaronder in New York. “Wij noemen het zelf een beetje het nieuwe Brooklyn van Manhattan aan de Maas. Manhattan is dan het centrum, en dit is net als Brooklyn. Zuid is zó aan het veranderen, ik denk dat iedereen die in de Afrikaanderwijk woont trots mag zijn.”

Geen trap maar een steiger

Hoe lang wonen jullie er nu? “We wonen er sinds 2 maart, iets meer dan een maand dus. De eerste dagen hadden we nog geen trap, dus moesten we echt via een steiger omhoog klimmen. Inmiddels is de trap geïnstalleerd en zijn we de laatste puntjes op de i aan het zetten.” En nog tegen andere dingen aangelopen? “Uiteraard heb je altijd wel tegenslagen, maar inmiddels heb ik wel door dat alles is aan te passen of te herstellen. Er is altijd een oplossing, alles is te maken. Wat dat betreft is het wel redelijk voorspoedig gegaan.”

Zelfbouwers Rotterdam is elke dinsdag om 21.30 uur te zien op RTL 4. Herman den Blijker en Olcay Gulsen gaan steeds bij de koppels langs om te zien hoe het vordert.

Lees hier nog meer berichten over Zelfbouwers Rotterdam:

Cammy en Bre

Cammy van Zelfbouwers Rotterdam: ‘We zijn op de helft, maar het is nu al fantastisch’

In het nieuwe RTL 4 programma Zelfbouwers Rotterdam kopen zes koppels een oud schoolgebouw in de Afr...

Deze koppels bouwen hun eigen Rotterdamse droomhuis in dit nieuwe RTL-programma

adv.