Bucketlist voor Rotterdammers: dit moet je echt een keer gegeten hebben
Als je ook maar een beetje een foodie bent, dan zit je in Rotterdam wel goed. Maar welke Rotterdamse specialiteiten…
De bucketlist voor Rotterdammers op het gebied van eten is lang. Daar kwamen we achter: op ons artikel met allerlei gerechten die je echt een keer gegeten moet hebben, stroomde onze inbox vol. Jullie wisten nog zoveel op te noemen dat zeker aan de lijst toegevoegd moest worden. Dus hierbij: deel 2.
Heb je deel 1 even gemist? Die lees je hier terug. En heb je nog meer ideeën? Stuur ze naar [email protected]. De kans is groot dat deel 3 er aankomt!
Hoe kon hij nou niet op de eerste lijst staan? Dat vroegen jullie je massaal af, en wij onszelf eigenlijk ook. Hans Worst is natuurlijk het Rotterdamse icoon met zijn hotdogkraam. De RotDog moet op je lijst.
Zoals Hans zelf zegt: “Die is het meest uniek. Met een zelfontwikkelt worstje, gewikkeld in bacon, met cheddar én mijn eigen black beer sauce. Niet normaal lekker.”
Geef hem zijn hotdogkar en goede muziek. Dan is Hans Worst (a.k.a Hans Bode) de gelukkigste…
De bucketlist voor Rotterdammers op het gebied van eten is lang. Daar kwamen we achter: op…
Tante Nel mag niet ontbreken op je Rotterdamse bucketlist. Hun frietje stoofvlees of rendang is om je vingers bij af te likken. Alles in deze snackbar is ambachtelijk gemaakt met de beste producten. En daar bestel je ook nog eens een gin-tonic bij.
IJssalons genoeg in Rotterdam, maar Venezia is een oude bekende. De zaak van familie Olivo zit al sinds 1964 in het centrum van de stad. Je kunt op de Oude Binnenweg zeven dagen per week terecht voor ambachtelijk Italiaans schepijs. De vitrine ligt vol met verschillende smaken. Wat is jouw favoriet?
Ook wel koeientiet. Een typisch Rotterdamse delicatesse uit de oude doos en er zijn nog maar een paar ouderwetse slagerijen waar je dit speciale stuk vlees kunt kopen. Zoals Slagerij Schell op de West-Kruiskade. Wil je weten hoe je het klaarmaakt? Job en Perry leggen het je graag uit.
Deze week verscheen het boek van Anton Slotboom: ‘De Zin van het leven ben je zelf’,…
We hoeven weinig toe te voegen aan deze reactie die we op Facebook kregen: “Als ik, wohnhaft in Noord-Duitsland , naar Rotterdam kom, moet ik naar de Hoogstraat 147. Naar de poffertjes zaak van Seth. Betere krijg je nergens. Daar laat ik de rest van jullie voorslagen gewoon voor staan.”
Een portie poffertjes bij Seth mag inderdaad op je bucketlist!
Zin om decadent te doen? Ga dan – met de watertaxi – richting Hotel New York en bestel een pleteau Fruits de Mer. Op de plek waar vroeger tickets naar Amerika verkocht werden, vind je tegenwoordig een oesterbar vol met de beste schaal- en schelpdieren. Flesje bubbels erbij graag!
Ben je meer een zoetekauw? Ook de tompouce of afternoon tea zijn om over naar huis te schrijven.
Door veel van jullie genoemd: Koekela. En dan niet eens een specifieke taart, maar eigenlijk gewoon alles van deze banketbakker moet je een keer geproefd hebben. Worteltaart, lemon merengue, red velvet, cheesecake of chocolade truffel: loopt het water al in je mond? Hup richting de Nieuwe Binnenweg!
Nog een lezersinzending: ‘De ribben van Henk uit ’t Halve Maatje’. Het café op de Kleiweg in Noord staat bekend zijn supermalse spareribs die zo van het bot vallen.
Een begrip in Rotterdam: de Italiaanse supermarkt Little Italy. Je koopt hier niet alleen de beste producten – wijn, kaas, pasta, vleeswaren – van traditionele makers uit Italië. Maar ook de lekkerste afhaalgerechten. Je moet hier een keer een pizza en panini scoren.
Blijf op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Rotterdam en blijf op de hoogte van alles over en rondom Rotterdam.
In onze gids
Populaire rubrieken
Aangeboden door Uitagenda Rotterdam
In onze gids
Populaire rubrieken