Blog: ‘We zijn letterlijk blij met elke scheet!’

Door Wouter Vocke 6 december 2018

Wist je dat we af en toe ook schrijven voor onze vrienden van De Havenloods? Trek dus gauw die nee/nee-sticker van je brievenbus, om te zien wat je indebuurtredacteuren bezighoudt naast het vullen van deze site. Deze week: Wouter ontdekt het fenomeen ‘hydrofieldoek’.

Een paar weken geleden ben ik voor het eerst vader geworden. Van een tweeling nog wel! En ja, alle clichés zijn waar. Zo zijn we letterlijk blij met elke scheet en hebben we als kersverse ouders af en toe werkelijk geen flauw idee waar we nou eigenlijk mee bezig zijn.

Zoals bij elke nieuwe vader komen er dan ook dingen op je af waar je tot voor kort nog nooit had gehoord, zoals zoogcompressen en kolfschelpen. Maar ook de blijkbaar onmisbare ‘hydrofieldoek’. Ik ken niet veel gezellige woorden die op ‘fiel’ eindigen, dus ik was enigszins sceptisch. En hydro? Wat is dit voor geheimzinnig iets? Na een paar weken zwangerschap hoorde ik er voor het eerst van, toen we ons in een babyuitzet (ook zoiets fijns) verdiepten.Tussen de aankleed- en voedingskussens stond ook dat je zo’n twaalf hydrofieldoeken nodig hebt. Twaalf! “Oh, voor elke maand één?” vroeg ik. Little did I know.

De hydrofieldoek is een must en je gebruikt er makkelijk vijf per dag, verzekerde een nieuwbakken moeder ons. En je hebt er dus twaalf nodig om te beginnen. In ons geval ook nog eens dubbel. “Moet dat nou echt?”, dacht ik. Ja dus! Eenmaal aan de hydrofieldoek ging er een wereld voor me open.

Waar je ze voor gebruikt? Waarvoor niet, kun je beter vragen. Je gebruikt ze bijvoorbeeld om fijne dingen als kwijl en plas op te vangen. Of als poetsdoek. Maar ook als dekentje, als ondergrond en zelfs als kussen. Even geen luier bij de hand? Dan kun je ze zelfs oprollen en tot luier vouwen! Ze absorberen als een malle. Ze zijn licht, goedkoop, je gooit ze zonder omkijken allemaal bij elkaar in een zo heet mogelijke was en ze zijn binnen de kortste keren droog. Voor mannen dus eigenlijk de perfecte huishoud- en babyhulp. O, hydrofieldoek, waar was je heel mijn leven?

Blog: Faayyaaz test met een ‘leenkind’ of je er inderdaad ‘zo veel voor terugkrijgt’

Wist je dat we af en toe ook een column schrijven voor onze vrienden van De Havenloods? Trek dus gau...
Britte Kramer

Blog van Britte: Het zijn de Rotterdammers die Rotterdam zo populair maken

Wist je dat we af en toe ook een column schrijven voor onze vrienden van De Havenloods? Trek dus gau...

adv.