Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekker Rotterdams! Deze 5 bekende merken komen gewoon uit onze stad

Door Wouter Vocke 18 mei 2019

In de categorie ‘had je niet gedacht hè!’ hebben we eens wat Rotterdamse merken op een rijtje gezet die iedereen in Nederland kent, maar gewoon uit 010 komen. Bram Ladage kennen we nu wel, maar wist je deze ook?

Klik hier trouwens nog even voor deel 1!

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Robeco

Robeco

Het Rotterdamsch Beleggings Consortium is in 1929 opgericht in – verrassing – Rotterdam, door een paar havenbaronnen. Weet je ook meteen waar Ro Be Co voor staat, als je dat nog niet wist 😉

Coolblue

CoolBlue

Ken je dat winkeltje nog op de Oudedijk in Kralingen? Dat was de voorloper van Coolblue, opgericht in 1999. Zij hadden tig webshops als MP3shop.nl, PDAshop.nl, navigatieshop.nl en Laptopshop.nl geregistreerd. Later werd dat allemaal samengevoegd in CoolBlue. En uit de caterogie ‘Wist je dat?’: de naam CoolBlue is het tegenovergestelde van Hot Orange. Dat was een online warenhuis dat veel uitbesteedde en geen goed functionerende klantenservice had. De oprichters van CoolBlue hadden het tegenovergestelde voor ogen, vandaar de naam. Alles voor een glimlach!

Indebuurt en Coolblue zijn trouwens buren, het hoofdkantoor zit tegenover ons, midden op het Weena. Helaas zijn we geen buren van oprichter Pieter Zwart, hij woont in een miljoenenappartement op de Kop van Zuid.

Quooker

De kekke kokend waterkraan komt gewoon uit Kralingen! Wist je dat? Meneer Peteri was een uitvinder, die gehannes met een fluitketel maar niets vond. Dat kan anders, dacht hij. Vandaar dat hij in zijn Kralingse woning experimenteerde met een kraan waar direct kokend water uitkwam, en de rest is geschiedenis. Quooker is nog steeds een familiebedrijf, gerund door de broers Peteri. Het hoofdkantoor zit in Ridderkerk, maar de broers wonen nog steeds allemaal in Kralingen – waar ze Excelsior ook sponsoren.

Susan Bijl

Fotobewerking: Facebook @SusanBijl

Deze nylon tasjes in alle kleuren van de regenboog kom je tegenwoordig overal tegen, maar ze komen gewoon uit Rotterdam! Susan Bijl heeft haar winkel op de Mauritsweg, maar je kunt ze in steeds meer winkels kopen. Wij kwamen ze zelfs in Londen tegen!


Meer over Susan Bijl ontdekken?

Susan Bijl winkelen

Gesloten10:00 - 18:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Mauritsweg 45a, Rotterdam

Bekijk meer:winkelen

Oranjeboom

De geschiedenis van deze oer-Rotterdamse brouwerij gaat terug tot 1671. Met het samenvoegen van de Brouwerij De Dissel (vlakbij de Delftse Poort) en Brouwerij d’Orangienboom, was de nieuwe, grotere brouwerij in 1682 een feit. In 1885 werd de nieuwe brouwerij d’Oranjeboom geopend op de… *tromgeroffel*: Oranjeboomstraat! De brouwerij in Rotterdam werd gesloten in 1990, de productie vond vanaf toen alleen nog in Breda plaats. In 2004 werd die brouwerij ook gesloten. United Dutch Breweries BV is sinds 2007 eigenaar van het merk, dat ook onder de namen Skol, Jaeger en Schutters pils werd verkocht.

Lees ook:

Center Parcs

Rotterdam is famous! Deze 5 superbekende merken komen uit onze stad

In de categorie 'had je niet gedacht hè!' hebben we eens wat Rotterdamse merken op een rijtje gezet ...

Van Rotjeknor tot Roffa: 9 x bijnamen van Rotterdam

5 bijnamen die elke Rotterdammer kent

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.