10 ergernissen die je herkent als je Rotterdammer bent

Door Wouter Vocke 31 oktober 2018

Natuurlijk is Rotterdam de beste plek op aarde en willen we onze stad voor geen goud inruilen voor een andere plek. Maar ook in 010 is niet alles rozengeur en maneschijn. We ergeren ons af en toe groen en geel aan een aantal dingen. Patsers op de Witte de Withstraat, bijvoorbeeld.

En omdat het best fijn is om af en toe even lekker te klagen, maakten we dit lijstje met typisch Rotterdamse ergernissen.

Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

De roltrappen op de metrostations

Een roltrap bij de Rotterdamse metro

Kom je uit Rotterdam en neem je regelmatig de metro? Dan snap je precies wat we bedoelen: de roltrappen gaan twee kanten op. Uit de metro stappen, naar de roltrap lopen, op de roltrap willen stappen… HO WACHT @#$%&!!! HIJ GAAT DE VERKEERDE KANT OP! Omdat er dus nét iemand naar beneden komt, die niet doorheeft dat er zojuist 27 mensen uit de metro zijn gestapt die naar boven willen met de roltrap. En andersom gebeurt het natuurlijk ook. Leuk bedacht dat systeem, maar het is af en toe best irritant.

De trap van de Koopgoot

Koopgoot
(Foto: ANP)

Need we say more? Probeer eens van die trap af te lopen zonder eruit te zien als John Cleese in de beroemde sketch van het Ministry of Silly Walks.

Trap Koopgoot

Rotterdamse Mysteries: De trap van de Koopgoot

In de rubriek Mysteries behandelen we iedere week een apart of opvallend gegeven uit de stad. Waarom...

Patsers

Iedereen die regelmatig een drankje doet op de Witte de Withstraat of de Meent weet direct wat we bedoelen: de herrie! Vooral op vrijdag- en zaterdagavond vinden sommige mannen (ja, meestal zijn het mannen) het leuk om in hun snelle auto – maar ook op de motor of zelfs op de quad – even een tijdje te wachten, al het verkeer achter hen op te houden en vervolgens keihard op te trekken en zoveel mogelijk lawaai te maken. Of om uit het niets heel hard gas te geven en de motor te laten brullen, de terrasbezoekers hoofdschuddend achterlatend. Niet alleen lomp, ook nog eens gevaarlijk en best wel verboden. Gelukkig treedt de politie hier steeds vaker en harder tegenop!

patserbak

Patser in Lamborghini krijgt een flinke boete op de Witte de Withstraat

Wat zal er een gejuich van de terrassen hebben geklonken! In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft ...

Omfietsen van noord naar zuid

Regen in Rotterdam
Lekker fietsen over de Erasmusbrug | Foto: ANP

Van Kralingen naar Feijenoord is hemelsbreed een of twee kilometer. Maar als je er heen moet fietsen ben je een half uur onderweg! Je zit op de een of andere manier toch altijd met de Willemsbrug of de Erasmusbrug, meer smaken hebben we niet. Ja, een pontje op weekdagen tussen De Esch en Feijenoord. En anders de Maastunnel en de Van Brienenoordbrug – nog verder omfietsen. Zo is het eigenlijk altijd met noord en zuid. Het Noordereiland bijvoorbeeld: hartstikke gezellig, maar probeer er maar eens even heen te fietsen vanuit het centrum!

De smalle weg op de Erasmusbrug

Erasmusbrug
Foto: ANP

Supermooi ding natuurlijk, die brug. Maar als je er met de auto overheen moet ben je altijd bang dat je met je velgen langs de zijkant schraapt – of de spiegel van je buurman aantikt.

Er is altijd wel iets opgebroken!

Foto: ANP

Dat dus. Wat kun je er nog meer over zeggen? Tel daar nog eens alle omleidingen van de tram bij op, plus het gedoe met de metro… als je net ergens aan gewend bent in Rotterdam wordt het weer opgebroken en aangepast.

The windy city

Storm op de Erasmusbrug
Foto: ANP

O Rotterdam, met je mooie flatgebouwen. Tof hoor, al die architectuur en brede straten, maar op sommige plekken waai je uit je onderbroek! In de buurt van Centraal bijvoorbeeld. En steevast als je uitstapt bij metrohalte Beurs.

De tramhalte bij Churchillplein… of is het Beurs?

Coolsingel
Foto: Wouter Vocke

Over Beurs gesproken! Een paar jaar geleden hadden ze bij de RET het lumineuze idee om tramhalte Beurs van Churchillplein meer richting de Coolsingel door te trekken. Leuk en aardig, maar sinds die halte daar dus ligt, lijkt het wel alsof we op de een of andere manier altijd de aansluiting missen. En de metro is daardoor ook minder makkelijk te nemen. Helemaal als je richting Capelle, Ommoord of Nesselande moet, dan moet je dus weer teruglopen om het kruispunt over te steken. Mopper!

De Markthal

Markthal

Hartstikke gaaf, die mooie Markthal. En eerlijk is eerlijk: wij komen er graag… op een stille maandagochtend! Want als je hier in het weekend even naar binnen wil piepen voor een boodschap, moet je je een weg banen door de toeristen en dagjesmensen die alleen maar foto’s van het plafond staan te maken. En daar zit meteen de tweede Markthal-ergernis: sinds de opening is er al zo’n verloop geweest in het aanbod! Succesvolle tentjes blijven, maar veel kleinere ondernemers zijn al verdwenen omdat ze de huur amper konden betalen door dat ‘kijken, kijken, niet kopen’. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de muizenplaag en de lekkages.

Het Kroketloket

Dit zijn onze 9 lievelingsplekken in de Markthal

Elke week zetten we een straat of gebied in Rotterdam extra in het zonnetje, want elke straat of geb...

Feyenoord en Sparta

Feyenoordfan
Foto: ANP

Twee van de mooiste clubs van het land, met een rijke historie. Maar als je supporter van één van die twee bent, levert het vaker ergernissen dan vreugde op, na weer een weggegooide zondagmiddag of vrijdagavond. En dat oeverloze gezever over het wel of niet doorgaan van Feyenoord City en het nieuwe stadion? Daar zullen we niet eens over beginnen.

Oh Feyenoord we love you

Ook zo’n last van een Feyenoord-kater? Dit verzacht gegarandeerd de pijn

Heb je - net als wij - zondagavond 19.00 uur met het bord op schoot maar weer even overgeslagen? We ...
Kop van Zuid

8 dingen waar we een stuk beter in zijn dan Amsterdam

Op voetbalgebied moest 010 het voor de zoveelste keer afleggen tegen 020. Maar er zijn ook genoeg di...
Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.