In je blote niksie zonnebaden in Rotterdam? Hier moet je zijn

Door Wouter Vocke 5 juli 2018
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

De één zit nog net niet in een coltrui op het strand, terwijl de ander het liefst in adamskostuum vitamine D absorbeert. Dat eerste is in Rotterdam geen probleem, maar dat tweede ligt natuurlijk gevoeliger. Waar vind je een naaktstrandje in onze havenstad? Wij zochten het uit!

Goed nieuws voor naturisten en naaktlopers: op een paar plekken in Rotterdam is naakt recreëren toegestaan. Op sommige plekken ook absoluut niet en daar krijg je dan ook een flinke boete als je het toch doet. Beter laat je die radslagen in je blote niksie in het Vroesenpark even achterwege, dus. Op de volgende plekken kun je wél blootgewoon van de zon genieten.

naaktstrand
(Foto: ANP)

Kralingse Bos

Op één van de meest favoriete plekken om te chillen in de stad, mag je ook chillen in je blote billen. Naast het hondenstrandje is een afgebakend en afgeschermd stuk strand waar recreëren in je geboortekostuum is toegestaan van zonsopkomst tot zonsondergang.

Zevenhuizerplas

Bij dit heerlijke grote meer naast Ommoord, Zevenkamp en Nesselande vind je ook een naaktstrand. Op het naaktstrandje is een (mobiel)toilet aanwezig, verder zijn er geen voorzieningen. Trek in een ijsje? Dan zul je toch echt even je zwembroek aan moeten trekken om naar restaurant De Strandgaper te wandelen.

Hoek van Holland

Open en bloot zonnebaden in Hoek van Holland (aka Rotterdam Beach) is toegestaan tussen paal 116,12 en 116,62. Het gebied waar naaktrecreatie is toegestaan, staat duidelijk met borden aangegeven. Naaktrecreatie in de duinen is niet meer toegestaan. Op het naaktstrand zijn sinds 2016 ook geen toiletten meer aanwezig, er staat wel een toilet bij de strandopgang.

Zwembad Overschie

Oké, wil je niet zonnen maar wel (be)vrij(d) zwemmen? Dat kan ook in Rotterdam! Elke zondagochtend kun je in Zwembad Overschie terecht om baantjes te trekken tijdens het naturisten zwem-uurtje. Meer weten over alle Rotterdamse zwembaden? Neem eens een kijkje op www.rotterdamzwemt.nl

Camping Abtswoudsehoeve

Wil je helemaal all out en een heel weekend barbecueën, badmintonnen en een sudoku’tje maken in je birthday suit? Dan kun je ook naar een naturistencamping. Nét niet meer in Rotterdam, maar één afrit verder op de A13 vind je deze camping net onder Delft waar je het hele jaar door (brr) kunt kamperen in je nakie. En: je hoeft niet lid te zijn van een naturistenvereniging. Tentje opzetten dus en gaan met die banaan!

Terrasje pakken!
Genieten van Rotterdam

Naakt in Rotterdam! Hoeveel kleding moet je minimaal aan bij tropisch weer?

Als het tropisch weer wordt trekt iedereen lekker iets luchtigs aan. Sommige mensen nemen da...
Wouter Vocke - Geplaatst op 31 mei 2018
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶