Parkeren in Rotterdam: alles wat je moet weten voor 2023
Er gaan per 1 januari 2023 een aantal veranderingen plaatsvinden rondom parkeren in Rotterdam. Zo gaat de gemeente in meer…
Vanaf aanstaande woensdag wordt er zes dagen gestaakt in Rotterdam door stadsreinigers en vuilnisophalers. Van 15 tot en met 20 februari worden er geen straten schoongeveegd, prullenbakken geleegd en vuilnis opgehaald.
Honderden mensen van de Rotterdamse reinigingsdienst leggen deze week het werk neer. Dit doen ze om te strijden voor een beter CAO.
De Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) vindt dat straatreinigers en vuilnisophalers niet genoeg gewaardeerd worden. Door de hoge inflatie en toenemende werkdruk verdienen ze onder andere een beter salaris. De stakers willen daarom een loonsverhoging van twaalf procent. In Utrecht en Groningen werd al gestaakt en vanaf vandaag is ook Den Haag aan de beurt.
Een woordvoerder van FNV verwacht in Rotterdam ‘Utrechtse toestanden’. Daar zaten containers vol, puilden prullenbakken uit en werden afvalzakken aangevreten door vogels. De straten lagen hierdoor bezaaid met afval. De gevolgen van een dagenlange staking in een grote stad zijn dus groot (en goor). Dat is precies het doel.
Komende dagen leggen stadsreinigers en vuilnisophalers het werk dus neer. Wat betekent dit precies? Het volgende:
Wat kun je komende dagen zelf doen? Zorgen voor zo min mogelijk vuilnis. Zwerfie Rotterdam heeft de Afvalchallenge waaraan je kunt deelnemen. Je krijgt gratis tips om zo min mogelijk afval te produceren. Denk aan een eigen boodschappentas meenemen naar de supermarkt en zo min mogelijk in plastic verpakte producten kopen. Schaf een herbruikbare waterfles aan of koop een blok shampoo in plaats van een plastic fles.
In onze gids
Populaire rubrieken