Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uniek hebbeding! De gemeente verkoopt de oude lampen van de brandgrens

Door Frits Klasen 29 juni 2020

De oude lampen van de brandgrens gaan in de verkoop. De lampen in de stad zijn onlangs vervangen voor gloednieuwe exemplaren, omdat er veel kapot waren. De lamp vormt één geheel met het armatuur en was niet meer te leveren. Daarom zijn ze gelijk allemaal maar omgeruild voor nieuwe modellen.

Weggooien van de oude lampen is natuurlijk zonde, daarom is gekeken hoe ze hergebruikt kunnen worden. Een aantal van deze lampen gaan naar Museum Rotterdam, maar de overige oude lampen/armaturen worden verkocht als uniek object voor in je interieur, verzameling of tuin.

Veteranenzorg

De opbrengst gaat naar een goed doel, namelijk het vfonds (Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg). De unieke armaturen zijn te koop voor 25 euro per stuk.

Brandgrens

De Brandgrens bestaat uit LED lampen, die ‘s avonds rood of groen oplichten en in de stoeptegels zijn ingegraven. In het armatuur zit een illustratie van het beeld De verwoeste stad en het silhouet van een Heinkel bommenwerper, beiden afgebeeld voor een vlammenzee met brandende gebouwen.

(Tekst loopt door onder de foto)

Gemeente Rotterdam Brandgrens
Ze zijn er ook in het rood. Foto: Gemeente Rotterdam

Te koop

Deze unieke hebbedingen zijn hier te koop. Je kunt er een of, maximaal, twee aanschaffen. De opbrengst gaat dus naar het vfonds. Dat fonds richt zich op de erkenning en waardering voor veteranen en andere geüniformeerden. Maar ook aan het levend houden van de herinnering aan oorlog en vredesmissies, het herdenken van slachtoffers en het vieren van de vrijheid.

Extra doneren

Het is ook mogelijk extra geld te doneren. De aangekochte lamp is vervolgens met aankoopbewijs en unieke code alleen op aangegeven dagen op te halen bij de vestiging van de gemeente aan de Ir. P. Kosterlaan 20 in Rotterdam.

Let op

Veel van de lampen zijn kapot, dus je kunt ze niet meer laten branden. Het gaat puur om de lamp/armatuur zelf als object. Je kunt er natuurlijk ook creatief mee omgaan en er iets anders van maken. De lamp/armatuur koop je zoals deze uit de grond is gekomen, dus met steen.

Lees ook:

Leger des heils 2020 donuts

Wat lekker! Het Leger des Heils geeft gratis donuts weg

Een lekkere donut gaat er bij velen altijd wel in. Voor de zoetekauwen onder ons hebben wij fantasti...
SZR Adoptiekat Vleer 2

Poes Vleer (1,5) blijft graag binnen en zoekt een baasje om mee te knuffelen

Regelmatig zet Stichting Zwerfkatten Rijnmond hier op indebuurt Rotterdam een poes of kat in de spot...
motorrijders rotterdam

Motorrijders in Rotterdam: zoveel inwoners toeren op een tweewieler

In de coronatijd leken ze in Rotterdam overal vandaan te komen: motorrijders. Ook nu de maatregelen ...

adv.