Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Daar zijn ze weer! De terrasvlonders voor je favoriete café

Door Wouter Vocke 16 mei 2019

Ineens zie je ze weer opduiken: de houten vlonders die één of twee parkeerplaatsen in beslag nemen en zo (extra) terrasruimte creëren voor een horecagelegenheid. Van 15 mei tot en met 15 oktober mogen café’s en restaurants een vlonder voor de deur leggen, maar daar zijn wel regels voor.

Het experiment met de terrasvlonders begon in 2014. De afgelopen jaren toonden steeds meer ondernemers er belangstelling voor, en de bezoekers zijn ook enthousiast. Dat heeft ertoe geleid dat de vlonders inmiddels een vast onderdeel zijn van het horecabeleid in Rotterdam.

Voorwaarden

terrasvlonder ijssalon
Foto: Rotterdam.nl | Peter Schmidt

Een van de voorwaarden voor het mogen plaatsen van een terrasvlonder is dat deze een meerwaarde heeft voor de omgeving. Vlonders moeten ook bijdragen aan het verlevendigen van de stad. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat bezoekers veilig kunnen zitten op deze terrasuitbreidingen. Ook automobilisten, fietsen en voetgangers mogen geen hinder hebben van een vlonder.

Niet gratis

Het aanvragen van een terrasvlonder kan via de site van de gemeente Rotterdam. De behandeltermijn duurt twee weken en het aanvragen kost 130 euro. Je mag dus niet zomaar een berg hout gaan halen en lekker gaan timmeren!

adv.