Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ouderen in Rotterdam kunnen gratis met het openbaar vervoer

Door Faayyaaz van Dijk 25 oktober 2018

Misschien maak je er allang gebruik van, maar we merkten dat er mensen zijn die het nog níet weten, en dat is natuurlijk zonde. Ouderen kunnen namelijk gratis mee met het openbaar vervoer, in een aantal gemeentes waar de RET rijdt.

De gemeente Rotterdam heeft gekozen om de ingangsdatum van het vrij reizen gelijk te laten lopen met de AOW-gerechtigde leeftijd. Dit betekent dat voor het jaar 2018 het vrij reizen mogelijk is voor inwoners van Rotterdam vanaf de leeftijd van 66 jaar. Er zijn nog wat aparte voorwaarden, maar deze kun je lezen op de website van de RET.

Wanneer mag je reizen?

Het gratis reizen geldt in 2018 op werkdagen vanaf 9.00 uur. In het weekend en op nationale feestdagen mag je ook voor 9.00 uur gratis reizen.

Persoonlijke OV-chipkaart

Het reisproduct wordt alleen geladen op een persoonlijke OV-chipkaart, die je zelf moet aanschaffen. Je foto en geboortedatum moeten hier ook op staan.

Selfservice

Bewoners uit Rotterdam kunnen gebruik maken van de selfservice – dan regel je je abonnement zelf. Dit kan snel en gemakkelijk bij een OV-chipkaart automaat. Regel je je abonnement toch liever via het loket? Dan kan dat natuurlijk ook.

tram

Hoe komt het dat we een aantal tramnummers missen in Rotterdam?

In de rubriek Rotterdamse Mysteries behandelen we iedere week een apart, interessant of opvallend ge...
Waarom heeft Rotterdam geen spoor 5 en 10?

Rotterdamse Mysteries: waarom heeft Rotterdam Centraal geen spoor 5 en 10?

In de rubriek Rotterdamse Mysteries behandelen we iedere week een apart, interessant of opvallend ge...

adv.