Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: in je blote niksie zonnebaden in Rotterdam?

Door Wouter Vocke 21 mei 2020

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Deze week: is het in Rotterdam toegestaan om naakt te recreëren? 

Goed nieuws voor naturisten en naaktlopers: op een paar plekken in Rotterdam is naakt recreëren toegestaan. Op sommige plekken ook absoluut niet en daar krijg je dan ook een flinke boete als je het toch doet. Beter laat je die radslagen in je blote niksie in het Vroesenpark even achterwege, dus. Op de volgende plekken kun je wél blootgewoon van de zon genieten.

naaktstrand
(Foto: ANP)
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Kralingse Bos

Op één van de meest favoriete plekken om te chillen in de stad, mag je ook chillen in je blote billen. Naast het hondenstrandje is een afgebakend en afgeschermd stuk strand waar recreëren in je geboortekostuum is toegestaan van zonsopkomst tot zonsondergang.

Zevenhuizerplas

Bij dit heerlijke grote meer naast Ommoord, Zevenkamp en Nesselande vind je ook een naaktstrand. Op het naaktstrandje is een (mobiel)toilet aanwezig, verder zijn er geen voorzieningen. Trek in een ijsje? Dan zul je toch echt even je zwembroek aan moeten trekken om naar restaurant De Strandgaper te wandelen.

Maasvlakte 2

Op een strandgedeelte van de Maasvlakte 2 met een lengte van ongeveer 500 meter (!) mag je ook in je blootje zonnebaden. Het naaktstrand begint 90 meter ten zuiden van de meeste noordelijke strandopgang van het recreatiestrand, en loopt tot 410 meter ten noorden van de meest noordelijke strandopgang.

Hoek van Holland

Open en bloot zonnebaden in Hoek van Holland (aka Rotterdam Beach) is toegestaan tussen paal 116,12 en 116,62, grofweg tussen Stuifkenszand en ‘s-Gravenzande. Het gebied waar naaktrecreatie is toegestaan, staat duidelijk met borden aangegeven. Naaktrecreatie in de duinen is niet meer toegestaan. Op het naaktstrand zijn sinds 2016 ook geen toiletten meer aanwezig. Er staat wel een toilet bij de strandopgang.

Zwembad Overschie

Oké, wil je niet zonnen maar wel (be)vrij(d) zwemmen? Dat kan ook in Rotterdam! Elke zondagochtend kun je in Zwembad Overschie terecht om baantjes te trekken tijdens het naturisten zwem-uurtje. Meer weten over alle Rotterdamse zwembaden? Neem eens een kijkje op www.rotterdamzwemt.nl

Camping Abtswoudsehoeve

Wil je helemaal all out en een heel weekend barbecueën, badmintonnen en een sudoku’tje maken in je birthday suit? Dan kun je ook naar een naturistencamping. Nét niet meer in Rotterdam, maar één afrit verder op de A13 vind je deze camping net onder Delft, waar je het hele jaar door (brr) kunt kamperen in je nakie. En: je hoeft niet lid te zijn van een naturistenvereniging. Tentje opzetten dus en gaan met die banaan!

Lees ook:

Prangende vraag: mag je eigenlijk lopend of met je fiets door de McDrive?

Door de coronamaatregelen zijn cafés en restaurants gesloten. Wel is het nog mogelijk om een bestell...
gele bloemen berm

Wat zijn toch die gele bloemen die overal zo uitbundig bloeien in de berm?

De bermen zien weer knálgeel. Maar wat zijn die gele bloemen in de berm toch? En hebben we het al ee...
Lente

MAG DAT? Bloemen plukken in het wild

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.