Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rotterdamse High Line: het dak van de Hofbogen wordt een groot park

Door Anne Klapmuts 9 juli 2020

Het dak van de Hofbogen als één stadspark van maar liefst twee kilometer lang. Met dit plan kun je dus vanaf het Sint Franciscus ziekenhuis zonder verkeer en door het groen naar het Hofplein kunt lopen. Dat wordt sowieso een van onze favoriete wandelroutes! 

De plannen liggen er al langer en het begin is zelfs al gemaakt met het Luchtpark. Sinds 2018 loop je vanaf de Luchtsingel zo het groene dak op: een publiek park met moestuin. Met de stadsplannen om Rotterdam groener te maken, staat de rest van de ontwikkeling ook weer op het programma. Volgens de voorlopige planning wordt het park in 2024 opgeleverd.

Lees verder onder foto >

Hofbogenpark Hofplein foto Guido Pijper

Foto: Guido Pijper – Rotterdam. Make It Happen.

Vergroening

Het twee kilometer lange park doorkruist allerlei wijken in Noord en dat betekent natuurlijk meer natuur in de buurt. Je kunt er wandelen, picknicken, sporten en spelen. Ook in de omliggende straten en pleinen moeten meer planten en bomen komen, zodat er een brede groene strook door de stad ontstaat. De gemeente verwacht ook nog meer ondernemers in de Hofbogen als het park gerealiseerd is. Onder het voormalige spoorviaduct vind je nu al allerlei fijne winkels en horeca.

Klimaatverandering

Naast een fijne omgeving voor Rotterdammers is het Hofbogenpark ook een must voor ons veranderende klimaat. In Nederland betekent de klimaatverandering dat het warmer wordt en er vaker hevige regen valt. Het park op de Hofbogen krijgt een slim en circulair watersysteem waardoor het neerslag opvangt en verwerkt. Hierdoor hebben we minder last van overstromingen. Groen draagt daarnaast bij aan verbetering van de luchtkwaliteit en het tegengaan van geluidshinder. Ook vergroot het park de biodiversiteit in de stad: meer planten, dieren en insecten krijgen de ruimte.

Meer informatie over het Hofbogenpark lees je hier.

Lees ook:

stadsprojecten Rotterdam

Deze 8 plannen maken Rotterdam de komende jaren nóg toffer

De komende jaren investeert de gemeente Rotterdam 233 miljoen euro in verschillende stadsprojecten. ...
's Zomers bloemen Rotterdam

’s Zomers in de Hofbogen is open (en misschien wel de mooiste winkel van Rotterdam)

Bloemenwinkel 's Zomers zat 25 jaar lang op de Van Oldenbarneveltstraat. Afgelopen zomer hadden ze e...
hofplein coolsingel

Prachtige videobeelden! Zo moet het Hofplein eruit gaan zien

We vertelden jullie onlangs al over de prachtige plannen van de gemeente Rotterdam om van onze stad ...

 

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.