Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: kippen in je achtertuin in Rotterdam

Door Demi Meder 26 november 2020

Kippen in Rotterdam waren de afgelopen tijd veel in de media door de geweldige reportage over de kippenplaag bij de Kuip met garagewerker Hamza in de hoofdrol. Misschien wil je zelf kippen of ben je gaan afvragen of het mag in een stad als Rotterdam. Dus mag dat eigenlijk: zelf kippen houden in je achtertuin in Rotterdam?

Over het algemeen mag je in Rotterdam kippen in je achtertuin houden als ze niet voor overlast zorgen. Wel kan het dat je huurbaas het niet wil hebben, dus dat moet je even goed checken.

Buren

Heb je de knoop doorgehakt en komen er binnenkort kipjes in je tuin? Probeer dan zo veel mogelijk rekening te houden met je buren. Daarvoor kan je een aantal maatregelen nemen. Een haan maakt altijd het meeste lawaai van de kippengroep. Denk daarom goed na of je die wel of niet wil. Je kan het best van tevoren je buren inlichten. Je ziet dan aan hun reactie of zij het een probleem vinden of niet. Hebben ze het er moeilijk mee, kan je aanbieden eieren met ze te delen. Dat vinden ze vast lekker.

Kippenhok

Ook kan je maatregelen nemen met hoe je het hok plaatst. Je kan het kippenhok beter midden in je tuin of tegen je schuur plaatsen, dan tegen de schutting aan van de buren. De geur komt dan minder snel in hun tuin en het geluid galmt minder door. Ook is het hok goed isoleren belangrijk zodat er minder gekakel te horen is. Om stankoverlast te voorkomen kan je het hok het best minstens één keer per week schoonmaken.

Lees ook:

kippenplaag reportage rijnmond

Deze heerlijke reportage over een kippenplaag in Feijenoord gaat viral

Op een bedrijventerrein vlakbij de Kuip heerst een vogelplaag. Er lopen 150 kippen en hanen rond en ...
Halloween

Mag dat? Zoveel huisdieren houden als je zelf wilt?

Er is geen hond of kat meer te krijgen in de Nederlandse asiels. Door de coronacrisis wil iedereen e...
Hamza te gast bij Beau - Still uit uitzending van RTL

Terugkijktip: kippenheld Hamza te gast bij talkshow Beau

We hebben allemaal garagewerker Hamza gezien in de reportage over loslopende kippen die viraal ging....

 

 

Meer over

Dieren Gemeente

adv.