Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: je auto wassen op de stoep?

Door Ilse Zoutewelle 28 mei 2020

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Met deze week: is het in Rotterdam toegestaan om je auto te wassen op de stoep?

De zon schijnt, het is lekker weer en je weet wat dat betekent: iedereen gaat naar buiten. Even ramen lappen, onkruid wieden en vooruit, de auto kan ook wel een wasbeurtje gebruiken. Dat kan prima op de stoep, zou je zeggen. Het is maar een sopje, dus wat is het probleem? Scheelt ook meteen weer met het onkruid wieden, want de planten schijnen niet al te best op het zeepsop te reageren. Maar is het wel zo zwart-wit? Het AD schreef onlangs in de zaterdagkrant dat ‘stoep-wassen’ in steeds meer gemeentes niet meer is toegestaan vanwege de milieuvervuiling. Hoe zit dat eigenlijk in de gemeente Rotterdam?

Zo zit het in Rotterdam

In de gemeente Rotterdam mag je in principe gewoon je auto wassen op de stoep. “Maar je kunt beter naar de wasstraat gaan”, vertelt Kristel van der Heiden, woordvoerder bij de gemeente. “Het sop loopt vaak niet meteen naar het riool, waardoor een gedeelte van het water in de grond terecht komt. Dat is slecht voor het milieu.” Wil je toch je auto wassen voor de deur? “Gebruik dan biologisch afbreekbare zeep.”

Als je dan toch bezig bent, is het net zo handig om je auto even de stoep op te rijden. Scheelt weer sjouwen met emmers water! Maar helaas: dat is wel verboden. “Je mag je auto alleen wassen op een officiële parkeergelegenheid.”

Lees ook:

Binnenkijken bij Debby Wezelenburg Feng Shui

Binnenkijken bij Debby: ‘Sinds ik me in feng shui verdiep ben ik veel meer gaan durven’

Debby Wezelenburg (50) woont met haar man Edwin, zoon Merijn (16), dochter Marente (12) en poes Mink...

Duinrell, Madurodam en meer: deze 7 amusementsparken in de regio zijn weer open

Voor grote en kleine mensen die dol zijn op achtbanen, avonturenparken of dierentuinen was het de af...
Middelland Nieuwe Binnenweg

Superleuk! Met deze nieuwe test zie je welke Rotterdamse wijk het beste bij jou past

Wonen in Rotterdam was al een fijne website voor iedereen die op zoek is naar woonruimte in Rotterda...

Meer over

Gemeente

adv.