Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: een satellietschotel ophangen aan je huis of balkon

Door Luuk Barendrecht 13 februari 2020

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af: MAG DAT? Deze week: mag je zomaar een satellietschotel op je balkon hangen?

Rotterdam is een multiculturele stad. Mensen vanuit alle windstreken wonen hier. Veel mensen willen graag tv kunnen ontvangen vanuit het vaderland om het nieuws of de plaatselijke GTST bij te houden. Hier in Nederland kunnen we veel zenders ontvangen maar lang niet alles. Dan komt een satellietschotel goed van pas. Hiermee kun je veel meer zenders vanuit alle hoeken van de wereld ontvangen. Maar mag je die eigenlijk wel op je balkonnetje planten?

Koophuis

Als je een koophuis hebt zijn de regels iets minder streng. Huizen die onderdeel zijn van een VvE (Vereniging van Eigenaren) moeten even goed het reglement of de splitsingsakte doorlezen. Hier zijn vaak regels te vinden over het plaatsen van een schotel. Als je woning als monument geregistreerd staat, dan moet je een vergunning aanvragen bij de gemeente.

Huurhuis

Met een huurhuis ligt dit anders, het huis is niet van jou maar van de huurbaas. En die kan daar moeite mee hebben. Verhuurders beweren dat een schotel aan de gevel van je huis hangen schade kan aanbrengen aan het pand. En het kan een ontsierend effect hebben op huizen die onder architectuur zijn gebouwd. Het werd altijd gedoogd maar woningbouwvereniging Woonstad heeft in 2016 meerde schotels verwijderd in Crooswijk. Sindsdien is het handig om contact op te nemen met je verhuurder voordat je een schotel aanschaft en ophangt.

Lees ook:

MAG DAT: een parkeerplaats maken van je eigen voortuin?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
Ringo tram

MAG DAT: je huisdier meenemen in metro, tram of bus?

Regels zijn er genoeg, maar best wel vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Da...

MAG DAT: stickers plakken op voorwerpen in de stad?

Regels zijn er genoeg, maar best wel vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Da...

Meer over

Gemeente

adv.