Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vanaf 15 november kun je gratis met deze veerdienst van Noord naar Zuid – en andersom

Door Wouter Vocke 18 oktober 2019

De renovatie van de fietsers- en voetgangerstunnel in de Maastunnel start 15 november. Dat betekent dat je niet meer door de tunnel kunt fietsen! Maar niet getreurd: op die dag start ook de veerdienst die de voetgangers en fietsers naar de andere kant van de Nieuwe Maas brengt – helemaal gratis.

De veerdienst wordt uitgevoerd door De Waterbus en er wordt gevaren met een zogenaamde klepveer. Dat is een boot met kleppen (joh) aan de voor- en achterkant zodat fietsers en voetgangers het veer makkelijk op en af kunnen. De veerdienst vaart van de Sint Janshaven aan de zuidkant naar de Sint Jobshaven aan de noordkant. Voordat de veerdienst start wordt er nog gezorgd voor veilige aanlegsteigers aan beide kanten van de rivier.

Dienstregeling

De veerdienst krijgt een dienstregeling, dus je weet precies hoe laat de boot vertrekt. De eerste boot vaart op werkdagen om 6.20 uur van Zuid naar Noord en de laatste boot vaart van Noord naar Zuid om 23.30 uur. Elke overtocht kunnen er maximaal 200 fietsers of voetgangers op. En! Goed nieuws voor verpleegkundigen en ander ziekenhuispersoneel: er is voor gezorgd dat de vroegste en laatste vertrektijden aansluiten op de diensten in het Erasmus MC, want veel personeel maakt nu gebruik van de Maastunnel.

Bekijk hier de dienstregeling van zuid naar noord
Bekijk hier de dienstregeling van noord naar zuid

Let op: de veerdienst is voor (snor)fietsers en voetgangers. Scooters en snorfietsen mogen wel mee, maar de bestuurders moeten altijd de aanwijzingen van de aanwezige stewart volgen. Bij drukte kunnen scooters, bakfietsen en fietsen met aanhanger geweigerd worden.

7 maanden

De veerdienst vaart 7 maanden, totdat het fietsersdeel van de Maastunnel gerenoveerd is. De voetgangerstunnels blijft dan nog 4 maanden gesloten voor het grote onderhoud, maar voetgangers kunnen in die maanden door de fietserstunnel lopen.

Lees ook:

Zweefmolen

8 x leuke dingen om te doen tijdens de herfstvakantie 2019 in Rotterdam

Het is herfstvakantie en dat betekent tijd om leuke dingen te doen! Gelukkig barst het in Rotterdam ...

Toen in Rotterdam: de bouw van onze geliefde Maastunnel

De Maastunnel is weer in beide richtingen open: alle info op een rij

Gaaf zeg! Zo ziet de ‘Maastunnel of Love’ eruit (VIDEO)

adv.