Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Koningsdag 2020 wordt Woningsdag in Rotterdam: dit kun je verwachten

Door Carin van der Meij 20 april 2020

Koningsdag in Rotterdam ziet er dit jaar anders uit. Geen vrijmarkten, feestjes en gezellige onderonsjes. Dat betekent niet dat we de verjaardag van de koning dit jaar overslaan. De Oranjebond presenteert: Woningsdag. 

De oranje outfit kan op maandag 27 april gewoon worden aangetrokken, want er komt een alternatieve Koningsdag. Vanuit je eigen woning kan je net zo goed een feestje vieren. Daarom wordt Koningsdag dit jaar gewoon Woningsdag.

Woningsdag

De landelijke Oranjebond heeft onder de leden een brainstorm gehouden en het volgende programma samengesteld:

  • 09.45 uur: de klokken worden geluid in heel Nederland;
  • 10.00 uur: iedereen zingt het Wilhelmus;
  • 10.10 uur: de NOS blikt terug op voorgaande Koningsdagen;
  • 12.00 uur: op internet is een digitale kleedjesmarkt, de precieze invulling is nog niet bekend. Kinderen mogen ook een digitale brief naar de koning sturen, die ’s middags aan de koning wordt aangeboden;
  • 15.00 – 16.00 uur: de Oranjebond roept muzikanten en artiesten op om op te treden bij ouderen;
  • 16.00 uur: tijd voor een thuistoost. De Oranjebond vraagt aan heel Nederland om op dit tijdstip het het glas te heffen voor de koning;
  • 19.00 uur: op de NOS is er een speciale uitzending om in beeld te brengen hoe Nederland deze feestdag viert in coronatijden.

Meer details over Woningsdag lees je op de website van NOS.

Woningsdag in Rotterdam

Dit is het programma van de Oranjebond, maar hoe zit dat in Rotterdam? Dick Steenks, secretaris van de Oranjebond, vertelt ons: “Wij hebben naar aanleiding van deze brainstorm onze leden geadviseerd om ook met veilige en online alternatieven te komen.” En die zijn er in Rotterdam!

BalKon-ingsdag

Vier op 27 april een feestje met Drive By ‘Disco’. Zij maken van Koningsdag geen Woningsdag maar BalKon-ingsdag. In een busje met een groot geluidsysteem daarin rijden ze door heel de stad. Ze nodigen uit om lekker op je balkon, in de deuropening of achter het raam te komen staan en even helemaal los te gaan. Op die manier kunnen we toch nog de heupen los gooien op deze feestdag. Wil je nou ook dat ze bij jou langskomen? Laat het dan weten op Facebook en wie weet heb jij straks een feestje op je balkon.

Jazz en tompoezen

In Crooswijk organiseren Stichting Crooswijk, Jazz in Crooswijk en Bakkerij RIF en mooi feestje, speciaal voor de ouderen. In verzorgingshuizen Hoppesteyn en Rubroek worden er tompoezen uitgedeeld terwijl je kan genieten van live jazzmuziek. Dat is nog eens een mooi gebaar! Een uur lang zal de band The Funk Sweep bij de verzorgingstehuizen spelen. Voor de jonge feestvierders onder ons is er ook iets leuks in Crooswijk te doen: versier je fiets! Voor de mooiste fietsen is er zelfs een prijs te winnen. Hoe dat allemaal werkt lees je terug op de Facebookpagina van Stichting Crooswijk.

Oranjebitter livestream

Oranjebitter hoef je dit jaar helemaal niet te missen! Op Woningsdag is er vanaf 15.30 uur een livestream te volgen. Zo kan je toch nog even dansen alsof je op Oranjebitter bent. Als je Woningsdag nou echt speciaal wilt maken kan je ook nog de Oranjebitter goodiebag kopen. In het pakket vind je bier, fris, de speciaal gebrouwen Oranjebitter-likeur, de Nederlandse vlag en een paar hippe sokken. Als grote klapper krijgt elke tiende persoon die het pakket koopt een gratis kaartje voor Oranjebitter 2021! Het pakket is vanaf nu te koop op de site van Oranjebitter.

We moeten er met elkaar het mooiste van maken. Ga niet bij de pakken neerzitten maar bouw een feestje in je eigen woning. Maar… blijf wel goed nadenken, en die anderhalve meter afstand is ook op Woningsdag belangrijk!

Lees ook:

Koninginnedag 1992

Koninginnedag 1992: Beatrix bezoekt Rotterdam tijdens Koninginnedag

Dit jaar gaat Koningsdag helaas niet door. Door heel het land zijn Koningsdagevenementen afgelast va...

Deze Rotterdamse restaurants bezorgen hun maaltijden tijdens de coronacrisis

Restaurants, cafés, koffiezaken en lunchtentjes zijn dicht in Rotterdam. Sommige Rotterdamse onderne...

Zie jouw boodschap terug op het grote scherm van Ahoy

Op helpendhartje.nl kan je je waardering uitspreken voor de mensen in vitale beroepen. Door heel de ...

adv.