Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ken je dit plan nog: surfen in het centrum van Rotterdam

Door Anne Klapmuts 17 september 2020

Een watersportgebied net achter de Markthal: het klinkt nog steeds te mooi om waar te zijn. RiF010 heeft het plan om in de Steigersgracht golven te creëren zodat je hier kunt surfen. Ook is het de bedoeling dat je hier kunt kanoën en scubaduiken. 

Na jaren met rechtszaken en procedures kreeg RiF010 begin 2019 eindelijk groen licht en daarmee zou het waterpretpark half 2020 openen. Maar na dat heugelijke nieuws op 2 januari hebben we weinig meer van de plannen vernomen. Hoe staat het ervoor?

Zo gaan die golven eruit zien

Posted by RIF010 on Friday, 8 March 2019

Stadsinitiatief

Even een terugblik: RiF010 is een van de winnaars van het Stadsinitiatief. Gemeente Rotterdam hield van 2012 tot en met 2014 verkiezingen waarbij alle Rotterdammers boven de twaalf jaar mochten stemmen op een tof plan voor de stad. De winnaar kreeg een bedrag van maar liefst drie miljoen om het plan te realiseren. De Luchtsingel, de schaatsbaan en dus het surfparadijs RiF010 hebben het Stadsinitiatief gewonnen.

Gemeente Rotterdam heeft in 2015 het Stadsinitiatief vervangen door CityLab010. Ook hier kunnen Rotterdamse ondernemers hun plannen indienen. Het geldbedrag gaat niet naar één winnaar, maar wordt verspreid over verschillende ideeën.

Update

Veel nieuws is er helaas nog niet. We vroegen initiatiefnemer Edwin naar de status. “We zijn er druk mee bezig, maar helaas nog niet zover. Het is niet duidelijk wanneer RiF010 opengaat” Dat wordt dus gewoon rustig afwachten tot je surfdudes en -girls door de stad ziet lopen met hun plank onder de arm.

Lees ook:

RiF010

Binnenkort kunnen we surfen, kanoën en scubaduiken in hartje Rotterdam

Surfen, kanoën en scubaduiken in hartje Rotterdam? Ja, je leest het goed. De plannen voor RiF010 lop...
Luchtsingel

Aha! Dit is waar die zinnen op de Luchtsingel voor staan

In de rubriek Rotterdamse Mysteries behandelen we iedere week een apart, interessant of opvallend ge...
coolsingel-werkzaamheden-stratenmakers-westzijde

Verbouwing van de Coolsingel: zo lang gaat het nog duren

Moet je nou links, rechts of in het midden fietsen? Waar kan ik oversteken? En kan ik eigenlijk wel ...

 

adv.