Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: je huisdier meenemen in metro, tram of bus?

Door Wouter Vocke 12 december 2019

Regels zijn er genoeg, maar best wel vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? En nu vroegen we ons af: mag je eigenlijk je huisdier gewoon meenemen in de voertuigen van de RET?

Je ziet wel eens mensen met een hond in de metro, of soms zelfs met een vogelkooi. We hebben zelfs een keer iemand gespot met een kat op schoot (aan een tuigje) in de tram! Maar wat zijn de regels? En moet je trouwe viervoeter ook een kaartje kopen?

Huisregels

De RET heeft (uiteraard) een aantal huisregels. En guess what? Je mag je hond (of ander huisdier) gewoon meenemen in tram en metro. En nog meer goed nieuws: ze mogen gratis mee! Je hoeft dus geen apart kaartje te kopen, zoals je bijvoorbeeld wel moet doen als je je hond meeneemt in de trein. Je moet trouwens wel rekening houden met andere reizigers en de hond in de voertuigen en op de stations aangelijnd houden, maar dat spreekt voor zich.

Hond tram RET

Honden mogen ook niet op de banken zitten, da’s wel zo netjes. En in de bus? Dat mag ook! Mits er voldoende ruimte is en het dier niemand tot last is. Mocht het nou propvol zijn en je met twee natte bouviers in willen stappen, dan zou de chauffeur je dus in theorie kunnen weigeren. En ook hier mag Fikkie niet op een stoel zitten.

Lees ook:

Hond aan de lijn

MAG DAT: je hond aan een paaltje aanlijnen als jij boodschappen doet?

Bij veel supermarkten en winkels mag je je hond niet mee naar binnen nemen. Maar waar moet je jouw v...
RET

MAG DAT: je fiets meenemen in de tram of in de metro?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
fiets

MAG DAT: in Rotterdam fietsen als je een paar biertjes ophebt?

Regels zijn er genoeg, maar best wel vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Da...

adv.