Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hier kunnen Rotterdamse ouderen terecht voor al hun hulpvragen

Door Eline Doldersum 18 maart 2020

Veel ouderen zitten vanwege het coronavirus aan huis gekluisterd. Om ze een hart onder de riem te steken én een handje te helpen, heeft de gemeente Rotterdam iets bedacht!

Alle Rotterdammers op leeftijd kunnen gebruik maken van het servicenummer 14010. Ze kunnen hier terecht met al hun hulpvragen. Of het nou gaat om het oppikken van medicijnen bij de apotheek, een snelle boodschap omdat ze het huis niet uitdurven of praktische klusjes in huis.

Belteam

Veel mensen stellen een bezoek aan opa, oma of een oude tante voorlopig even uit om te voorkomen dat ze besmet raken met het coronavirus. Met als gevolg dat ze vaak weinig bezoek ontvangen. Mochten ze zich eenzaam voelen of hun verhaal kwijt willen, ook dan kunnen ze bellen met nummer 14010.

Al wachten organisaties niet af tot er gebeld wordt. Ze nemen ook zelf contact op met ouderen. In ieder wijk zit een belteam dat ouderen belt om te vragen hoe het gaat en of ze nog hulp kunnen gebruiken. Mocht dit het geval zijn dan wordt de hulp ingeschakeld van vrijwilligers, bewoners en ondernemers in de wijk.

Extra hulp coronavirus

Het idee voor de ouderenhulplijn komt van de gemeente Rotterdam, welzijnsorganisaties en Trevvel. “In deze tijden is saamhorigheid belangrijk. Met name de kwetsbaren onder ons kunnen extra hulp gebruiken”, aldus de Rotterdamse wethouder Sven de Langen.

Heldenmoed

Minstens 10 x kijken: deze dankvideo voor onze Rotterdamse hulpverleners

Zaterdag ontstond het idee, zondag de tekst, maandag het beeld en dinsdag - na veel hard werk met ee...

Geluid aan: Zo klonk het applaus voor de zorg in Rotterdam

Bijzonder: kerken in Rotterdam luiden klokken als teken van hoop

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.