Gratis parkeren in Rotterdam: hier moet je zijn

Door Wouter Vocke 28 juni 2018

Je kent het wel. Je gaat een dagje uit en je betaalt bijna evenveel aan parkeergeld als aan je nieuwe schoenen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dus, voor als je volgende keer wil besparen op parkeergeld en geen zin hebt in files in de binnenstad: gratis parkeren in Rotterdam kan hier. En het is nog beter voor het milieu ook!

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Noordereiland

In heel Rotterdam moet je betaald parkeren. Heel Rotterdam? Nee, een klein eiland bleef moedig weerstand bieden: het Noordereiland! Hier kun je gratis parkeren omdat een meerderheid van de bewoners en ondernemers nog altijd tegen betaald parkeren is. Moet je wel een stukje lopen over de Willemsbrug, maar daar krijg je dan een fantastisch uitzicht voor terug. Of pak bus 32 over de brug naar Blaak, stap je zo de Markthal in.

Feijenoord

Ietsje verder van het Noordereiland kun je nog gratis parkeren in Feijenoord. Best een stukje lopen naar het centrum, dus wij raden aan om bus 32 te nemen. Sta je binnen een paar minuten op Blaak. Zónder parkeerstress, lekker toch?

De Esch

Zo van de snelweg (A16, Van Brienenoordbrug) af en dan niet Kralingen in, want daar moet je wel betaald parkeren, maar naar De Esch. Daar kun je nog prima gratis parkeren. Stap je daar makkelijk in tram 21 of 24 die je in 10 minuten voor nog geen €2,- per persoon midden in de stad brengt, dat is altijd nog een stuk goedkoper dan een paar uur in een parkeergarage staan. Uitstappen doe je bij Blaak, of midden in de stad naast de Bijenkorf. Geen gedoe met filerijden voor de (dure) parkeergarage.

Kralingen

Sunday fun day! Goed nieuws, op zaterdag en zondag kun je zo’n beetje in alle Kralingse parkeerzones (vlak buiten het centrum) gratis parkeren. Let op, doordeweeks is het hier dus niet gratis. Maar in het weekend parkeer je je heilige koe in de buurt bij metrohalte Voorschoterlaan of Gersediaweg. Daarna brengen metrolijnen A, B of C je in nog geen 5 minuten naar hartje stad.

P + R zones

P+R
(bron: rotterdam.nl)

De zogenaamde Parkeren en Reizen zones zijn in Rotterdam meer dan oké. Op een P+R-terrein kun je gratis je auto of motor parkeren en verder reizen met het openbaar vervoer. Onze favoriet? Kralingse Zoom. Een schitterende parkeergarage en parkeerplekken in de buitenlucht, zo naast de snelweg. Vanaf hier is het vier metrohaltes naar Blaak en vijf haltes naar Beurs. Goed voor het milieu, en goed voor je portemonnee! Een overzichtje van de verschillende P+R terreinen in Rotterdam vind je hier:

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.