Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: Eten verkopen op de vrijmarkt tijdens Koningsdag?

Door Wouter Vocke 11 april 2019

Stapels met puzzels, kinderspeelgoed, en bakken met kleding: je komt het allemaal tegen op de vrijmarkten tijdens Koningsdag. Aan welke kant van het kleedje je je ook bevindt: van de hele dag onderhandelen krijg je honger en dorst. Maar hoe zit het eigenlijk met de regels rondom de verkoop van eten en drinken? 

De verkoop van etenswaren (vlees, vis, zuivel) is alleen toegestaan als je als ondernemer in het bezit bent van een Rotterdamse markt- of straathandelvergunning. Of als je in het bezit bent van een geldige inschrijving bij de Kamer van Koophandel als ondernemer met verkoop van eet- en drinkwaren.

Bederf

Particulieren mogen geen ‘aan bederf onderhevige producten’ verkopen – vlees, vis en zuivel dus. Denk dus twee keer na als je van plan was om broodjes warm vlees of roti uit een pannetje te verkopen. Zelfs op Koningsdag lopen er controleurs rond! Zitten je nichtjes koekjes en cupcakes op een kleedje te verkopen? Of heeft je buurtjongetje knakworsten voor 50 cent? Dan zullen die heus niet weggestuurd worden en een boete krijgen.

koningsdag rotterdam

Eisen

Nog een dingetje: standplaatshouders met etenswaren moeten ook bij de standplaats een afvalbak plaatsen die voor iedereen bereikbaar is. En al het voedsel moet voldoen aan de eisen die gesteld zijn door het HACCP. Dat zijn een hele rits regels die ervoor zorgen dat je voedsel veilig is om te eten. Dat wordt netjes werken in je keuken dus, en goed je handen wassen.

Lees ook:

vrijmarkten tijdens Koningsdag 2019 in Rotterdam

Dit zijn de leukste vrijmarkten tijdens Koningsdag 2019 in Rotterdam

>>> Dit is een oud bericht. Lees hier wat er te doen is in Rotterdam tijdens Koningsdag 2020. De ...

Wil je niet missen: 10 gratis evenementen tijdens Koningsdag in Rotterdam

Koningsdag 2019 in Rotterdam: dit zijn de leukste feesten!

adv.