De Maatschappij voor Volksgeluk: wat gaat er nu gebeuren?

Door Faayyaaz van Dijk 21 februari 2019

De Maatschappij voor Volksgeluk moest een plek worden waar jongeren samenkomen om te genieten van het leven en muziek.

Naast een club, zou De Maatschappij Voor Volksgeluk een multifunctioneel gebouw worden. Een mix van werkplekken, horeca en evenementen zoals foodfestivals en vintagemarkten. De grote fabriekshal zou worden omgebouwd tot een heuse overdekte binnentuin met aangrenzend de club en werkplekken. Alleen heeft de gemeente de stekker uit het plan getrokken.

Gedane zaak

Een woordvoerder van wethouder Bas Kurvers zei tegen RTV Rijnmond “Het is een kwestie van vertrouwen. Men heeft een keer om uitstel gevraagd, dat is verleend. Maar toen nog een keer om uitstel werd gevraagd hield het op. We waren te ver van de aanvankelijke voorwaarden afgedreven.” Op de vraag of de deur nog op een kier staat, zegt de woordvoerder tegen RTV Rijnmond: “Dat idee heb ik niet. Dit is voor nu een gedane zaak.”

Demonstratie

Daar was Rotterdam het niet mee eens en daarom stonden er op woensdag honderden mensen op Stadhuisplein te demonstreren. Wethouder Said Kasmi zei tijdens de demonstratie: ”Fantastisch dat jullie met zoveel zijn gekomen. Daar kunnen we als politiek nog wat van leren.” Maar echte uitspraken over De Maatschappij voor Volksgeluk deed hij niet.

Wat gaat er gebeuren?

D66 is juist wel een voorstander van De Maatschappij Voor Volksgeluk. Vandaag is er ook een spoeddebat in de gemeenteraad. Het kan dus nog alle kanten op. Of De Maatschappij voor Volksgeluk nu echt van de baan is, is niet helemaal zeker. Van een nee, naar een misschien is toch een stap in juiste richting zou je denken… Fingers crossed.

Lees ook:

Tjeerd Hendriks

Tjeerd van Groos, Het Industriegebouw en Wes: ‘De tijd van de gekkies is wel voorbij’

Tjeerd Hendriks (35) is, hou je vast, de man achter Groos, Het Industriegebouw, by Jarmusch en de ni...

Sta op voor het Rotterdamse nachtleven! Protesteer deze week mee op de Coolsingel

Drama in het Rotterdamse nachtleven: gemeente trekt stekker uit nieuwe club

Hou je vast: club BAR kondigt zijn einde aan

Rotterdam krijgt een nieuwe club, maar wel pas in 2019

Ted Langenbach: ‘Zonder uitgaan zou Rotterdam gewoon een provinciestadje zijn!’

adv.