Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Coolsingel gaat nu toch echt op de schop! Dit moet je allemaal weten

Door Wouter Vocke 9 april 2018

Er werd al een tijd voorbereid, maar één dag na de Marathon zijn de werkzaamheden dan toch echt begonnen. De oostkant van de Coolsingel (dat is de kant van het Stadhuis en WTC) wordt als eerste aangepakt. Niet de hele oostkant gaat in één keer open, maar in kleine fases.

coolsingel rotterdam

Het eerste deel waar gewerkt wordt is vanaf de Meent richting de Koopgoot, voor de Daka, Prenatal en Intertoys zeg maar. Het asfalt van de huidige rijbaan wordt gefreesd en de bestrating eruit gehaald. De weg wordt verlegd en er komt nieuwe bestrating tussen de tramrails. Er worden lage hekken om het werkgebied geplaatst voor de veiligheid. Voetgangers en fietsers kunnen gebruik blijven maken van een tijdelijk trottoir en fietspad. Auto’s kunnen gedurende 3 jaar niet richting het Hofplein rijden.

Zomer 2018

coolsingel aert van nesstraat rotterdam

Tot en met 16 september wordt er in kleine fases gewerkt en opgeschoven. Al die tijd blijven parkeergarages toegankelijk en blijft het metro- en fietsverkeer ongewijzigd. Tijdens de zomer verschuiven de werkzaamheden naar het Churchillplein, hiervoor zal de kruising deels worden afgesloten. De definitieve planning komt in juni, wij houden jullie op de hoogte.

Metro wel, tram niet

coolsingel aert van nesstraat

De RET voert werkzaamheden uit aan metrostation Stadhuis. De nooduitgangen moeten worden aangepast, dit is noodzakelijk omdat het aantal reizigers de laatste jaren flink is toegenomen. De reizigers kunnen het metrostation blijven gebruiken en de metro stopt ook gewoon. Maar de tram zal 1,5 jaar niet stoppen bij halte Stadhuis en omrijden via de Van Oldenbarneveltplaats, bovenlangs bij de Koopgoot. Wil je op de Coolsingel uitstappen? Gebruik hiervoor dan tramhalte Beurs.

2021

Verwacht wordt dat de nieuwe Coolsingel maart 2021 opgeleverd wordt. De uitvoering is tot aan maart 2021 in twee fasen verdeeld. In beide fasen is autoverkeer alleen van Noord naar Zuid mogelijk. En wil je weten hoe die mooie Coolsingel er dan straks uit komt te zien? Check daarvoor dit filmpje!

adv.