Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Psstt… Insidertip: een stadsterras in het centrum

Door Faayyaaz van Dijk 29 juni 2019

Soms heb je van die plekken die je het liefste voor jezelf houdt. Omdat er altijd ruimte is op het fijne terras bijvoorbeeld. Of omdat de eigenaar er tijd heeft voor een gezellig praatje en nog van die niet-toeristische prijzen rekent. Maar laat het nou net onze taak zijn om ook dit soort plekken in Rotterdam júist met jullie delen! 

Je hebt het vast wel eens gezien, dat terras boven de bibliotheek in het centrum van Rotterdam. Mensen zitten heus niet allemaal hun geleende boeken uit te lezen. Je kunt er ook gewoon heerlijk chillen in de zon!

We hebben het hier over het terras van Bistro Bar Binnenrotte, in de volksmond ‘het stadsterras’. Het terras van de bistrobar zit in de Centrale Bibliotheek van Rotterdam op de eerste etage. Je hebt hier een fantastisch uitzicht op de Markthal, de Laurenskerk en de Binnenrotte, en op marktdagen zie je hier van alles gebeuren. Je hoort schreeuwende marktkooplieden en het geroezemoes van mensen, maar ondertussen geniet je toch van de rust op het terras. De zon begint hier vroeg met schijnen en verdwijnt in de zomer pas laat op de avond. Wij houden van deze combinatie van rust, drukte en zon.

Uitgebreide menukaart

De kaart is lekker uitgebreid en er zit voor iedereen wat tussen (ook voor de kids). Wil je borrelen, lunchen of avondeten? Het kan hier allemaal. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om heel de dag in de zon te zitten en het hele eettraject te doorlopen. Onze favorieten zijn de super kipsaté – gemaakt op een lavagrill – en hoe suf dit ook klinkt: de bitterballen, mét stukjes vlees. De medewerkers zijn attent en vriendelijk en de achtergrondmuziek zorgt voor een vakantiegevoel in eigen stad. Dit ‘geheime’ plekje is wat ons betreft zeker het bezoeken waard. Je kunt er natuurlijk ook gewoon langshuppelen voor een drankje.


Meer over Bistrobar Binnenrotte ontdekken?

Bistrobar Binnenrotte restaurants en horeca

Gesloten11:00 - 20:00

Hoogstraat 110, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

Laurenskerk

Insidertip: chillen in het zonnetje op een on-Rotterdams plekkie (met een gratis leenboek!)

Soms heb je van die plekken die je het liefste voor jezelf houdt. Omdat er altijd ruimte is op het f...

Insider tip: elke maand mét zonder kinderen eten bij De Machinist

Insidertip: hier eet je 3 gangen voor €13,50 (!)

Bij deze bar verkopen ze meer dan 200 verschillende soorten shots

Insidertip: deze verstopte parel is je nieuwe favoriete borrelplek

adv.