Rotterdamse terrassen in de zon: 10 x hier zit je altijd goed
Hallo lente! Wil jij ook iedere zonnestraal meepakken en zoek je goede terrassen in Rotterdam om neer te ploffen? We…
Bonjour! Wandel snel met een baguette onder je arm richting Noord, want we hebben verrukkelijk nieuws: op het Zwaanhals zit de nieuwe Franse bistro LoevetDie. Zodra je hier binnenstapt, lijkt Rotterdam even heel ver achter je te liggen.
Er zit nog net geen opaatje in de hoek met Le Monde en een sigaret, want LoevetDie ademt Frankrijk. Door de speakers klinken chansons, we zien kasten vol champagneglazen en mooi gedekte tafels. Bedrijfsleider Rogier Loevendie (35) zet ons snel weer met beide benen op de Rotterdamse grond: “Ik heb heel die mooie bar zelf lopen te timmeren.”
Misschien denk je: ‘Hé, die Rogier ken ik toch ergens van?’ Dat kan kloppen, want deze horecatijger staat al 12,5 jaar achter de toog van Melief Bender. “Daar wordt nu flink verbouwd, dus er was ruimte voor een nieuwe uitdaging: een Franse bistro! Mijn broer en ik werken onder de vleugels van Robèr Willemsen. Maurits runt Proeflokaal de Pui en ik nu dus LoevetDie. Maar als Melief klaar is, vind je me daar ook gewoon weer achter de bar.”
Lees verder onder de foto’s >
We kwijlen net niet over de menukaart wanneer Rogier deze onder onze neus schuift: “De kaart heeft een vet hart; het is compleet om roomboter heen gemaakt.” Lunchen doe je met een klassieke croque madame of uiensoep met gegratineerd brood. Tussen de gerechten om te delen (a partager) staan escargots met kruidenboter, profiteroles met eendenlevermousse en – Rogiers favoriet – gebrande langoustines in mosselschuim. “Een heel decadent hapje.”
Grotere plats zijn er natuurlijk ook. Rogier: “In het zuiden van Frankrijk deelt men vaak gerechten met elkaar. In de grotere Franse steden eet je meestal een gerecht voor jezelf. Bij ons kan het allebei!” We spotten een poussin kippetje en zeebaars in zoutkorst. Voor de vleesliefhebbers is er ook een cote du boeuf, met jus van gepofte knoflook.
Lees verder onder de foto >
Qua dranken zit je bij LoevetDie ook goed. “We hebben twee tanks met bier, maar die zitten nog bijna vol. Er wordt hier namelijk heel veel wijn gedronken, de flessen zijn niet aan te slepen.” Op de bar staan drie grote weckpotten voor de cocktails. Rogier raadt ons de ‘Between de Sheets’ aan, met Courvoisier VSOP, Triple Sec, rum en citroen. “Dit dronken de prostituees vroeger al in Parijs.”
En als je na al dit lekkers nog ruimte hebt voor een dessert, en een portie gelukstranen, ga dan voor de crèpes vanille-ijs met bakkersroom en aardbeien. Of een lekkere Franse kaasplank.
Is LoevetDie nou een luxe zaak of juist heel laagdrempelig? “Ik weet het eigenlijk nog niet. Wel weet ik dat een Franse bistro echt in deze straat past. We zijn pas vier weken open en zitten bijna iedere avond vol. Mensen genieten hier gewoon lekker op het terras, met een glas bubbels en een oestertje. Fantastisch toch?”
LoevetDie is van woensdag tot en met zondag open, van 11.00 tot 23.00 uur. Binnen is er plek voor zeventig man, en ook buiten is er veel ruimte op het terras. Rogier raadt aan om van tevoren even te reserveren, dat doe je via de website.
Aangeboden door Lazy Vegan
In onze gids
Populaire rubrieken