Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er opent een nieuw Indonesisch restaurant in de Markthal!

Door Faayyaaz van Dijk 25 april 2018

Rotterdam leeft en bruist en is een heerlijke mix van culturen! Geen zorgen, wij houden alles met alle liefde in de gaten voor jullie. De stad staat namelijk niet stil en dat kan je met geen mogelijkheid allemaal bijhouden. Daarom doen wij dat gewoon voor jullie. Dus wat is er nieuw in Rotterdam?

Het Indonesisch Restaurant Soeboer bestaat inmiddels al 61 jaar en is een begrip voor de liefhebber van de Javaanse keuken in Den Haag. Leuk feitje: Mark Rutte en Diederik Samson bespraken er de eerste plannen voor kabinet Rutte II. Maar hier komt het: Soeboer krijgt een vestiging in de Markthal! Ze gaan in mei open en wij zijn erg benieuwd of ze onze Rotterdamse harten ook zullen veroveren.

Sinds 1958

Het Indonesische echtpaar Mas Kajat en Siti Aminh Alimoestama opende in 1958 een eethuisje in Den Haag. De eerste jaren werkte Siti nog als kelner bij een ander restaurant. Voor zijn eigen restaurant wilde hij het simpeler aanpakken. Soeboer werd een echt huiskamerrestaurant en je kon er al voor 2,50 gulden bami kopen. Vroeger namen de klanten eigen pannetjes mee. Gelukkig voor ons hoeft dat niet meer. Of zien jullie dat juist wel zitten? Zodra wij weten wanneer ze echt open gaan, horen jullie dat natuurlijk.

 

 

  • Wil jij een 'Nieuw in Rotterdam' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Rotterdam.

adv.