Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Insidertip: een verstopt gastronomisch pareltje in Kralingen

Door Wouter Vocke 10 augustus 2019

Deze week nemen we je mee naar een plekkie waar je niet zo snel zou komen. De Jericholaan is een zijstraat tussen de Oudedijk en de Kralingse Plas. Daar zit sinds een paar maanden een heerlijke zaak op een mooie hoek: Gastrobar Ster!

Soms heb je van die plekken die je het liefste voor jezelf houdt. Omdat er altijd ruimte is op het fijne terras bijvoorbeeld. Of omdat de eigenaar er tijd heeft voor een gezellig praatje en nog van die niet-toeristische prijzen rekent. Maar laat het nou net onze taak zijn om ook dit soort plekken in Rotterdam júist met jullie delen.

Terry

Na ruim acht jaar de scepter te hebben gezwaaid in de keuken van restaurant Allure, was het voor Terry Priem tijd voor een nieuwe uitdaging: zijn eigen gastrobar. De naam? ‘Ster’ – dat was vroeger zijn tag bij het graffiti spuiten als jongetje. Vandaar het logo ook! Terry: “Het is ook een samentrekking voor mijn vrouw Esther en Terry. En onze dochter heet Nova, wat ‘nieuwe ster’ betekent.”

Informeel

Het pand is klein en knus, wat meteen zorgt voor een informele setting. Hier serveert Terry zelf zijn signature dishes, zoals zijn bouillabaisse of confit de canard met witlof. Wat leuk is, is dat je hier ook gerechtjes kunt delen met een shared dining menu vanaf twee personen. Je kunt je ook laten verrassen met een 3, 4 of 5-gangenmenu. Wij zijn fan!

Jericholaan


Meer over Gastrobar STER ontdekken?

Gastrobar STER restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Jericholaan 82B, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

Stadsterras Binnerotte

Psstt… Insidertip: een stadsterras in het centrum

Soms heb je van die plekken die je het liefste voor jezelf houdt. Omdat er altijd ruimte is op het f...

Insidertip: chillen in het zonnetje op een on-Rotterdams plekkie (met een gratis leenboek!)

Insider tip: elke maand mét zonder kinderen eten bij De Machinist

Insidertip: hier eet je 3 gangen voor €13,50 (!)

adv.