Hier wil je heen! Dit Baskische restaurant is pas geopend

Door Faayyaaz van Dijk 6 december 2018

Leuk! Er is weer een nieuwe zaak geopend in Rotterdam. Om precies te zijn op de Westewagenstraat nummer 56. Gezellig stukje Rotterdam is dat ook, om de hoek bij de Pannekoekstraat en de Meent. De deuren zwaaiden op 17 november open. Welkom Euskadi!

Euskadi (de Baskische naam voor Baskenland) moet authentiek Baskenland naar Rotterdam brengen. Eigenaar Dennis Azkaiturrieta en executive chef Alvaro Martinez hebben ervaring opgedaan bij Arzak, El Bulli en Martin Berasategui, alle drie zaken hebben 3 Michelinsterren. De mannen droomden al vier jaar van dit project en nu is het dan echt zover. Met Euskadi willen ze de Baskische keuken toegankelijk maken voor Nederland.

Wat kun je er verwachten?

De Baskische keuken mag je eigenlijk geen Spaanse keuken noemen, want het is een regio op zichzelf. Ze hebben er zelfs hun eigen vlag en taal! Verwacht geen pintxos (Baskisch voor kleine tapas), maar je krijgt er vlees- en visgerechten die bereid zijn met producten uit de Noord-Spaanse regio. Denk aan lomo de buey – geroosterde biefstuk van de haas, langostinos y pollo – garnalen en kip met asperges en pulpo – octopus! Er staat trouwens ook een selectie aan vegetarische gerechten op de kaart. Goed wijntje erbij en quesos – een selectie Baskische kaasjes – om de avond af te sluiten en je waant je meteen in Baskenland!


Meer over Euskadi ontdekken?

Euskadi restaurants en horeca

Nu gesloten17:00 - 22:00

westewagenstraat 56, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

6 x tapasrestaurant in Rotterdam waar je heerlijk kunt gaan eten

Wij zijn even op onderzoek gegaan. Bij deze plekken in Rotterdam kun je heerlijk aan de tapas gaan. ...

5 x Spaanse restaurants in Rotterdam waar je moet gaan eten

Rotterdam is een stad met verschillende culturen en dat vinden wij gewoon geweldig! Je kunt mede daa...
  • Wil jij een 'Nieuw in Rotterdam' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Rotterdam.

adv.