Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het Zalmhuis is terug, en hoe! Daar rij je gráág een stukje voor om

Door Britte Kramer 6 februari 2020

Het is misschien wel een van de mooiste gebouwen van Rotterdam: het Zalmhuis, aan de voet van de Van Brienenoordbrug. Toen we laatst meldden dat ze tijdelijk zouden sluiten om te verbouwen raakten jullie even in paniek. Maar we kunnen je geruststellen: het Zalmhuis is terug, en wat ons betreft het neusje van de zalm binnen de Rotterdamse horeca.

Gisteravond mochten we voorproeven, van de sfeer, het eten én het drinken. Wat. Een. Feest. Alles werd uit de kast gehaald: van goochelaars tot illustratoren en vuurspuwers. Dat spektakel hadden we zeker niet willen missen, maar of het nieuwe Zalmhuis het nodig heeft? Nee. Het personeel, interieur, eten en drinken zorgen samen voor genoeg vermaak voor al je zintuigen.

Bekende gezichten

Om met dat personeel te beginnen: veel gezichten zul je nog herkennen van het ‘oude’ Zalmhuis. Zoals Joe, onze tafelheer gisteravond, die vertelde er al vijftien jaar te werken. Dat iedereen er zin in had straalde ervan af. Wat een fijne, gastvrije, gezellige mensen lopen daar rond. Tot de toiletjuffrouw aan toe!

Zalmroze velours en bloemen

Dan het interieur. De vloer mocht blijven liggen – maar kreeg wel een opknapbeurt – en de kroonluchters bleven hangen. Verder is het Zalmhuis bijna onherkenbaar: gehuld in een zalmroze, velours jasje en versierd met gebloemde stoelen en kussens, retro lampen en héél veel bloemen en planten. O, en: hele toffe wijnglazen, gouden bestek en servies waar je elke dag van zou willen eten.

Lees verder onder de foto’s >

Foto: Do Nossent
Foto: Do Nossent
Foto: Do Nossent

De zaak is natuurlijk hartstikke groot, maar oogt vooral heel knus. Knap werk van interieurontwerper Liselore, die liever niet gezien wordt als ‘de vrouw van’ nieuwe eigenaar en bekend horecaondernemer Herman Hell. Tijdens zijn speech gaf hij aan zo blij te zijn met haar verrichte werk, dat hij voortaan waarschijnlijk door het leven gaat als ‘de man van’.

Zalm gevangen door eskimo’s

Hoe fantastisch personeel en interieur ook zijn, het hoogtepunt hier is toch wel het eten. We begonnen met sushi, en we hadden geen seconde geklaagd als het daarbij was gebleven. Het was zo’n beetje de lekkerste die we ooit proefden. Man, man, man. Maar we klaagden ook niet toen er toch andere gerechten op tafel werden gezet. Allereerst de speciale ketazalm uit Alaska, wat de allerbeste zalm ter wereld schijnt te zijn – speciaal gevangen door eskimo’s, en daardoor zo exclusief dat-ie vaker niet dan wel verkrijgbaar zal zijn. Wij hadden dus geluk en inderdaad: dat smaakte bijzonder goed.

Lees verder onder de foto’s >

Maar het Zalmhuis beperkt zich niet tot vis alleen. Het volgende dat we op ons bord aantroffen was een dry-aged lenderibstuk met bearnaisesaus en gepofte sjalot. Ook dáárvoor wil je terugkomen! En toetjesfans komen hier ook aan hun trekken, want de wittechocoladelolly’s, crème brûlée en chocomousse met gesuikerde pistachenoten waren niet aan te slepen.

Brak Gin

Bij goed eten wil je uiteraard ook goed drinken, anders zou het zonde zijn. Nou, dat kun je wel overlaten aan het barpersoneel. De wijn die geschonken werd heeft alles in zich, en over de cocktails zijn we ook flink enthousiast. Vooral over de gin-tonic met het Zalmhuis’ eigen gin: Brak Gin.

Go, go, go!

Maandag 10 februari opent het Zalmhuis dan écht. We geven je een advies waar je ons heel dankbaar voor gaat zijn: reserveer alvast een plekje. Misschien denk je: dit moet onbetaalbaar zijn… Nou, dat is dus niet het geval. Zelfs de prijs-/kwaliteitverhouding is hier dik in orde! Bekijk hier het menu.Meer over Zalmhuis ontdekken?

Zalmhuis

restaurants en horeca

Geopend09:00 - 23:00

Schaardijk 396, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

  • Wil jij een 'Nieuw in Rotterdam' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Rotterdam.

adv.