Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gloedjenieuw! Flower Burger is open en zo ziet het er uit

Door Wouter Vocke 27 juli 2018

Het vegan hamburgerrestaurant Flower Burger gaat vandaag open! De Italiaanse keten opent voor het eerst een restaurant in een ander land, en Rotterdam is de gelukkige. Waarom Rotterdam? “Omdat jullie hier open minded trendsetters zijn”,  volgens de vriendelijke eigenaar. Wij namen alvast een kijkje en mochten de kleurrijke burgers proeven. Bellissima!

Bij Flower Burger eet je 100% veganistische burgers in vrolijke kleuren en verrassende smaken. En alles is homemade: niet alleen de broodjes, maar ook de burgers, sauzen en desserts. Als dat geen (instagram) hit wordt! En: vanavond (vrijdag) vanaf 18.00 delen ze gratis mini hamburgers uit tijdens de muzikale openingsparty.

Flower Burger
De Cherry Bomb en de iconische Flower Burger | Foto: Wouter Vocke

Alle kleuren van de regenboog

De broodjes van Flower Burger hebben alle kleuren van de regenboog. Zo is de Cherry Bomb Burger roze gekleurd met kersenextract. Het zwarte broodje van de iconische Flower Burger (nu al onze favoriet) is gemaakt met plantaardige koolstof en de Spicy Chickpea Burger (met uienchutney, lekker!) is geel vanwege de kurkuma die erin zit.

Happy feeling

De naam Flower Burger is “geïnspireerd door bloemen als symbool voor het verspreiden van positiviteit, vreugde en liefde”, volgens eigenaar en founder Matteo. En het is een knipoog naar Flower Power, vandaar de vrolijke, kleurrijke uitstraling in de nieuwe zaak. Daar word je toch blij van? Waar we ook blij van worden: het zit hartstikke centraal, in het superduperhippe ‘MaHo-kwartier’, waar jarenlang een bloemist zat. Dat kan geen toeval zijn! Ciao!


Meer over Flower Burger ontdekken?

Flower Burger vegetarische restaurants

Gesloten12:00 - 22:00

Hoogstraat 107A, Rotterdam

Bekijk meer:vegetarische restaurants
hoogstraat

Taco’s eten en poezen kroelen in de oudste straat van Rotterdam

Deze week leggen we één van de oudste straten (wat heet, misschien wel dé oudste!) van Rotterdam ond...
Pannekoekstraat Rotterdam

7 puike plekken op de Pannekoekstraat

De Pannekoekstraat is populairder dan ooit! Wat houden wij van die leuke straat met dito naam in Rot...
  • Wil jij een 'Nieuw in Rotterdam' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Rotterdam.

adv.