Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Insidertip: dit Griekse restaurant pakt het anders aan dan je gewend bent

Aangeboden door Olympia Kitchen Bar 28 september 2019

Wie aan een Grieks restaurant denkt, denkt al snel aan grote stukken vlees en kitscherige muurschilderingen. Tot vorig jaar was dit ook wat je kreeg bij Olympia, maar zowel het interieur als de menukaart zijn flink onder handen genomen. Nog steeds hartstikke Grieks, maar wel hélemaal op z’n 2019s.

De ouders van Giannis openden Olympia in 1985. Het was de eerste horecazaak op het plein op de Schiedamse Vest, aan het begin van de Witte de Withstraat. Een traditioneel Grieks restaurant, inclusief zuilen en plantjes op tafel. Vorig jaar vond Giannis, die inmiddels ook in de zaak werkte, het tijd voor een frisse wind. Daarvoor gingen ze in zee met verschillende Griekse bedrijven, waaronder een architect. Ook de naam werd aangepast aan de nieuwe stijl: Olympia Kitchen Bar.

Shared dining

Bij Olympia Kitchen Bar gaat het om shared dining; geen massieve stukken vlees, maar kleinere, traditioneel Griekse gerechten om te delen met je tafelgenoten. Zo kun je veel verschillende dingen proeven – ‘een wandeling door de kaart maken’, als het ware. Ook fijn: je kunt dus je eigen bijgerechten en garnituur kiezen. Via de oranje button onderaan dit artikel kun je zelf de menukaart bekijken, maar we noemen alvast de lamskoteletjes in rodewijnsaus, het pannetje met ossenhaas, varkenshaas, kipfilet en groenten, de gegrilde octopus en de tongfiletrolletjes gevuld met zalmfilet in romige saus. Mmm… Voor liefhebbers van de oude kaart staan er overigens gewoon nog mixschotels op het menu.

Lees verder onder de foto’s >

Lunch, dj’s en cocktails

Ook de lunchkaart is een bezoekje waard. Wat dacht je van een broodje rundercarpaccio met truffelmayonaise, een broodje gemarineerde ossenhaaspuntjes of een echte Griekse ‘bougatsa’? En eigenlijk moet je ook een keer gaan op een laatste vrijdagavond van de maand. Dan is het vanaf 21.00 uur namelijk écht feest, inclusief dj en cocktailshaker.

Van romantische date tot groot gezelschap

Het mooie, lichte decor is perfect voor een date of gezellig etentje met vrienden of familie, maar ook aan grotere groepen is gedacht. Er is namelijk een entresol, waar je met je gezelschap afgezonderd kan zitten, zonder dat je in een soort ‘hok’ zit. Ideaal! O, en hadden we al gezegd dat ze ook een fantastisch terras hebben? En dat dat terras ’s avonds dicht én verwarmd is? Hartstikke knus, zo tijdens de donkere maanden!Meer over Olympia Kitchen Bar ontdekken?

Olympia Kitchen Bar

griekse restaurants

Geopend11:00 - 00:00

Schiedamse Vest 2, Rotterdam

Bekijk meer:griekse restaurants

adv.