Insidertip: de lekkerste jerk chicken eet je bij Avenue Nine op het Westelijk Handelsterrein
Aangeboden door Latin Bootcamp
Als Miquil iets doet, dan doet-ie het goed. Toen zijn dansschool Latin Bootcamp door de coronamaatregelen op pauze moest, ging hij vanuit de keuken gezonde soepen bezorgen bij ouderen. Vóór corona organiseerde hij onder de naam Avenue Nine al af en toe een Caribisch themadiner in zijn dansschool. Door de omstandigheden is dat nu zijn hoofdjob geworden. Tijd om te proeven!
Avenue Nine is iedere woensdag tot en met zondag open (vanaf oktober ook op dinsdag) en serveert gerechten uit de Surinaamse, Antilliaanse en Jamaicaanse keuken, met een moderne twist. Er is een kleine, vaste kaart, maar er zijn ook themadagen, zoals Krabudag, Krachtige Soependag en Surinamedag. Wij gaan langs tijdens Jamaicadag. Dat betekent: jerk chicken (!), maar ook voor ons nog onbekende gerechtjes, zoals het verrassende ‘festival’.
Gemberbier van Miquils oom
Miquil adviseert er een glas gemberbier bij. Een zoet-pittig roze drankje, gemaakt door zijn gepensioneerde oom. Gelukkig komt deze oom tijdens ons diner ook binnenlopen, want dit gemberbier verdient complimenten! Het levert een klein praatje op met deze vrolijke meneer, en dat is meteen ook de charme van Avenue Nine: het voelt als een familiefeestje in een hele warme huiskamer. En dat je ‘neven’ dan toevallig heel goed kunnen koken, je ‘oom’ een ster is in gemberbier brouwen, en je ‘zus’ de sfeer erin weet te brengen met de lekkerste muziek.
Lees verder onder de foto’s >
Pittige pompoensoep
Op aanraden van Miquil beginnen we met de Jamaicaanse pompoensoep. Eerst checkt hij even of we een beetje tegen pit kunnen. Dat snappen we achteraf, want eh.. die pepers proef je wel. De soep wordt geserveerd in een prachtig kommetje, en lijkt in geen velden of wegen op de pompoensoep die we kennen. Is dat negatief? Allesbehalve. Deze spicy soep is o zo lekker.
Shared dining
Als hoofdgerecht gaan we voor een shared-diningconcept, met jerk chicken in de hoofdrol. Jerk chicken van kipfilet, trouwens, al heb je ook de keuze om aan een boutje te kluiven. Holy moly, wat ziet dit er goed uit! En dan moet je dus eerst nog foto’s maken…
Lees verder onder de foto’s >
We krijgen twee plateaus op tafel. Een met kleine kommetjes met daarin garnering, zoals ingelegde ui en komkommer, en die heerlijke gele sambal. En een met wat grotere bakjes. Daarin zien we bonenrijst, groente, mac & cheese en dus ‘festival’: gefrituurde zoete deegballetjes, met een voor ons compleet nieuwe smaak. Misschien dat het nog het meest aan kleine oliebolletjes doet denken, maar dan zonder krenten en tien keer zo lekker. En niet te vergeten… de jerk chicken.
De lekkerste jerk checken van Rotterdam
Van kenners hoorden we al dat je hier de lekkerste jerk chicken van Rotterdam eet, dus de verwachtingen waren hooggespannen. Meestal valt het dan tegen, maar in dit geval zeker niet. We zijn er gewoon stil van, en staren verliefd naar ons bord. Kunnen we dit voortaan iedere dag eten, a.u.b.? De kip is malser dan mals, precies pittig genoeg en zó smaakvol. Hier komen we zeker voor terug. En dan is er nog een toetje. In al z’n simpelheid de perfecte afsluiter: kokosijs met besjes en gecondenseerde melk.
Swingend koken, met liefde
De sfeer bij Avenue Nine is anders dan in het gemiddelde restaurant, dat voel je zodra je binnenstapt Alles is heel laidback en ongepolijst – op een positieve manier. Het personeel voelt als een grote familie en de praatjes die ze met je maken zijn oprecht gezellig. De keuken is open: de koks staan met hun kleurrijke schorten als het ware achter de bar te koken, terwijl ze swingen op de lekkere muziek. Dat koken doen ze met liefde: je ziet het en je proeft het. Op de doeken die door het restaurant hangen, staan de mooiste boodschappen van blije gasten. Reken maar dat daar, na dit fantastische diner, weer twee bijgeschreven zijn.
Bekijk nu alle komende themadagen, reserveer direct een tafel en thank us later.