Pssst! Rotterdam krijgt een private cocktail club genaamd La Soirée
Ga maar op zoek naar een chique outfit, want Rotterdam krijgt een private cocktail club. Eind maart opent La Soirée….
Schenk over het concept koffiebar een hippe saus en je hebt Nice, een nieuwe zaak met als belangrijkste functie een ontmoetingsplek voor de buurt. In een hoekpand op de Hoogstraat kun je binnenkort terecht voor koffie, sandwiches en Japanse en Scandinavische pastries.
Eigenaren Jeremaine Semil en Benjaro Hitipeuw noemen het hun ‘strakke en kleine buurtpaleisje’. “Zie het als een stamkroeg waar je koffie drinkt.” Al chillend in de vensterbanken of buiten op het gevelterras.
Berlijn, Parijs, Londen, Amsterdam en Kopenhagen. Het zijn een aantal steden die de mannen opsommen als we vragen naar hun inspiratie. Hoewel het binnen nog niet af is, mochten we alvast rondspieken. De zaak is licht en strak, met een open keuken van RVS, witte tegels en brede vensterbanken aan de ramen. Jeremaine: “Het is echt de bedoeling dat mensen daar lekker gaan zitten, want we hebben gigantische raampartijen.”
In de zaak komen krukjes en één grote tafel met een bank van gerecycled plastic (van het Rotterdamse bedrijf Plasticiet), aan de buitenkant van het hoekpand een gevelterras. Een ander opvallend ding binnen is de metershoge spiegelwand. Benjaro: “Design speelt een grote rol in Nice, met invloeden uit Scandinavië en Japan. Als je met een rode jas voor de spiegels gaat zitten, zorg je zelf voor de kleur.”
Jermaine en Benjaro kennen de Rotterdamse (nacht)scene van binnen uit. Jeremaine is al meer dan twintig jaar dj en staat nog wekelijks achter de draaitafels van Superdisco. Ook hielp hij bij het opzetten van Niko en de programmering voor Now&Wow Club. Benjaro was vanaf het begin één van de dragende krachten van Supermercado en kun je ook kennen van de cocktails uit blik voor Williams Canteen.
Benjaro: “We zijn ondertussen wat ouder en merken dat ons leven zich meer overdag afspeelt. En dat bevalt goed. Een eigen zaak openen was altijd al mijn droom, dus waarom niet een koffiebar? Nice wordt down to earth, een plek waar mensen uit de stad met elkaar hangen. Er is goede koffie, sandwiches, good vibes en muziek.”
Lees verder onder de Instagram-post >
De ster achter de pannen is Daud Tomasila. De Rotterdammer kookte eerder in The Suicide Club en Mangiare. Het menu van Nice wordt klein en wisselend met seizoensproducten. Verwacht zo’n vijf verschillende broodjes en wat pastries. Daud laat zich vooral inspireren door de Aziatische keuken en hedendaagse foodcultuur. “Denk aan een cinnamon bun met red bean paste en kokos. Ook ben ik voor een van de sandwiches bezig met een pesto van Kemangi (citroen basilicum).”
Laten we het nog even over de bonen hebben, want bij Nice schenken ze koffie van A Matter of Concrete (A.M.O.C.). Geproduceerd in de Van Nelle Fabriek, straks in jouw kopje op de Hoogstraat. Naast het Rotterdamse merk staat op de kaart ook koffie van het Berlijnse Bonanza, thee van Companion en kombucha van Bouche. Liefhebber van filterkoffie? Daar hebben de mannen ook een lekkere versie van.
Hoewel Nice strak en simpel lijkt, hebben Jeremaine en Benjaro over alles nagedacht. De naam was echter snel beslist. Benjaro: “We gebruiken het woord vaak in onze gesprekken en toen we aan vrienden vertelden dat we een koffiebar openen hadden ze allemaal dezelfde reactie: ‘Nice, man’. Dan weet je dat je een goede keuze hebt gemaakt.”
Nice zit op Hoogstraat 42 en gaat zes dagen per week open, van dinsdag tot en met zondag. Doordeweeks kun je er van 08.00 tot 17.00 uur terecht, in het weekend starten ze een uurtje later. Jeremaine: “Ideaal als je de kinderen naar school hebt gebracht, dan heb je bij ons even dat momentje voor jezelf.”
De exacte openingsdatum van de koffiebar staat nog niet vast, maar Jeremaine, Benjaro en Daud richten zich op april.
In onze gids
Populaire rubrieken