Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn de 9 beste koffietenten van Rotterdam (volgens ons dan)

Door Wouter Vocke 11 juni 2018

Koffietijd! Heb je zin in een flat white, cortado of een soy latte? Wil je een ouderwetse filterkoffie, de tijd nemen voor een slow coffee of een French press op tafel? Of wil je gewoon een bakkie pleur? Dit zijn een paar van de beste plekken in Rotterdam waar je kunt genieten van een lekker kopje koffie. Althans, volgens ons van Indebuurt dan. En als je er toch bent, neem er dan gelijk wat lekkers bij!

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Het Hoofdkantoor

(Foto: Facebook/ManMetBril)

Rotterdam heeft een paar uitstekende koffiebranderijen en Man met Bril Koffie is er één van. Maar wist je dat ze hun eigen koffie ook gewoon schenken in hun ‘hoofdkantoor’ onder de Hofbogen? Je kunt precies zien hoe je koffie wordt gemaakt, je kan er heerlijk lunchen en als je wil kun je er – hoe kan het ook anders – zakken Man met Bril Koffie voor thuis kopen.


Meer over Het Hoofdkantoor (Man met Bril Koffie) ontdekken?

Het Hoofdkantoor (Man met Bril Koffie) koffiebars

Gesloten08:00 - 17:00

Vijverhofstraat 70, Rotterdam

Bekijk meer:koffiebars

COPPI Koffie en Fietsen

(Foto: Facebook/COPPI)

Koffie is hip en fietsen zijn hip. Deze fantastische zaak combineert deze twee, dus is hipper dan hip zou je kunnen zeggen. COPPI is vernoemd naar de fameuze wielrenner Fausto Coppi, maar laten we eerlijk zijn, het bekt natuurlijk lekker als een Rotterdams koppie koffie. Ga relaxed zitten met je laptop en bestel een slow coffee terwijl de fietsenmaker in de hoek van COPPI bezig is om je fiets te repareren. In COPPI zit ook nog eens een winkel met exclusieve, fietsgerelateerde artikelen. Dus spring op je racefiets en haal een bakkie! Uiteraard mag je hier ook zonder je fiets naar binnen.


Meer over COPPI Koffie & Fietsen ontdekken?

COPPI Koffie & Fietsen koffiebars

Gesloten08:30 - 17:30

Bergweg 316, Rotterdam

Bekijk meer:koffiebars

Urban Espresso Bar

(Foto: Facebook/UEB)

Denk je aan Australië, dan denk je misschien aan zon, surfen, koala’s of Kylie Minogue. Je zou het niet meteen zeggen, maar Australië is ook ècht een koffieland bij uitstek. Toen de Australische Jo McCambridge in de jaren ’90 Down Under verruilde voor ons mooie Rotterdam bracht ze de koffiecultuur mee. Haar Urban Espresso Bar aan de Botersloot werd een begrip, dit was ook meteen de eerste plek waar we kennis konden maken met de flat white, het verfijnde Australische zusje van de latte. Tegenwoordig is de UEB gevestigd op de Nieuwe Binnenweg en is ze niet meer weg te denken uit Rotterdam.


Meer over Urban Espresso Bar ontdekken?

Urban Espresso Bar koffiebars

Gesloten09:00 - 18:00

Nieuwe Binnenweg 263, Rotterdam

Bekijk meer:koffiebars

Hopper

(Foto: Facebook/Hopper)

Wil je van een uitstekende koffie genieten op een superlocatie? Dan ben je bij Hopper aan het goede adres. En er zijn er maar liefst twee! Eentje midden in het bruisende Witte de With-kwartier en één op de hippe Zwaanshals in Rotterdam-Noord. Ze doppen.. eh, roosteren zelf hun boontjes en bakken hun desembrood in een traditionele Franse vloeroven.


Meer over Hopper Noord ontdekken?

Hopper Noord koffiebars

Gesloten09:00 - 18:00

Zwaanshals 474 , Rottterdam

Bekijk meer:koffiebars

Meer over Hopper Coffee & Bakery ontdekken?

Hopper Coffee & Bakery koffiebars

Gesloten08:45 - 18:00

Schiedamse Vest 146, Rotterdam

Bekijk meer:koffiebars

Lebkov

(Foto: Facebook/Lebkov)

Pal naast het Centraal Station, onder het monumentale Groothandelsgebouw, vind je Lebkov. Hier waan je je pas echt in een wereldstad. Continu stromen de mensen in en uit, al dan niet op weg naar hun werk of naar de trein, bus, tram of metro. Het hoge plafond, de strakke witte tegels, uitgestalde broodjes en het grote aantal koffiemachines en baristas maken het hele plaatje compleet.


Meer over Lebkov & Sons ontdekken?

Lebkov & Sons koffiebars

Gesloten06:00 - 20:00

Stationsplein 50, Rotterdam

Bekijk meer:koffiebars

Nine Bar

(Foto: Facebook/NineBar)

Dit is zo’n plekje op een perfecte hotspot midden in de stad waar je een mix van expats, studenten, hipsters, zakenlui en bekende Rotterdammers tegen komt. Zonder poespas, maar wèl met goede koffie. En nee, ze hebben niet negen bars waar je kunt bestellen, maar nine (9) bar is de druk die je nodig hebt voor een perfect kopje espresso. Meer heb je niet nodig, toch?


Meer over Nine Bar Espresso ontdekken?

Nine Bar Espresso koffiebars

Gesloten09:00 - 17:30

Botersloot 44 A, Rotterdam

Bekijk meer:koffiebars

Heilige Boontjes

(Foto: Facebook/HeiligeBoontjes)

‘Koffie van een ex-boefie’, veel Rotterdamser krijg je het niet! Deze mocht natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. Bij Heilige Boontjes word je geholpen door ex-gedetineerden tot 27 jaar, die in een leer-werktraject weer een perspectief krijgen op de arbeidsmarkt. In de twee koffiebars leren de jongeren arbeids- en sociale vaardigheden. Heilige Boontjes heeft naast twee zaken (eentje in het centrum en eentje in west) ook een eigen koffiebranderij.


Meer over Heilige Boontjes ontdekken?

Heilige Boontjes koffiebars

Gesloten08:00 - 18:00

Eendrachtsplein 3, Rotterdam

Bekijk meer:koffiebars

Parqiet

(Foto: Facebook/Parqiet)

De koffie bij Parqiet is van Man met Bril, dus die is goed. Daar hoeven we het dan ook niet over te hebben. Maar wel over de locatie! Parqiet is namelijk een verscholen pareltje. Je vindt ze in het historische Koetshuys in Het Park, in de schaduw van de Euromast. Parqiet werkt met lokale ondernemers zoals SUE, Sprinkles Bakery en Sajoer (en Man met Bril dus). Je waant je hier even niet meer in de stad, maar heerlijk buiten, weg van de drukte in het oudste stadspark van Rotterdam. Lekker weer? Neem je picknickkleedje mee!


Meer over Parqiet ontdekken?

Parqiet koffiebars

Gesloten09:00 - 17:00

Baden Powelllaan 20, Rotterdam

Bekijk meer:koffiebars

Aloha

(Foto: Facebook/Aloha)

Tropicana, wie is er niet groot mee geworden? Helaas is het befaamde zwembad al een tijdje niet meer, maar het gebouw heeft een paar andere bewoners gekregen. Waar je vroeger van de wildwaterbaan af sjeesde en naar het buitenbad ging zit alweer een paar jaar Aloha. Aloha is zowel restaurant als bar, stadspark, koffiebranderij èn heeft een groot terras (dat was dus het buitenbad) met een schitterend uitzicht over de Maas. De koffiebonen van Aloha zijn om in te lijsten en vind je op meerdere plekken in de stad. Dus ben je in een nostalgische bui of heb je zin in een kopje koffie in een tropische sfeer? Ga dan naar Aloha op de Maasboulevard. Zwemkleding hoeft niet mee. Je wordt ook niet thuisgebracht.


Meer over Aloha ontdekken?

Aloha koffiebars

Gesloten12:00 - 21:30

Maasboulevard 100, Rotterdam

Bekijk meer:koffiebars
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.