Jammer: A La Plancha gaat dit jaar waarschijnlijk niet open

Door Faayyaaz van Dijk 10 januari 2019

De zomer laat nog even op zich wachten, maar dit nieuws komt nu al binnen. Eén van onze favorieten in de zomer: A La Plancha gaat waarschijnlijk niet open dit jaar.

A la Plancha is een pop-up restaurant die alleen in de zomer is geopend met mooi weer. Het kan dus zomaar zijn dat ze op het laatste moment beslissen om open te gaan of om juist dicht te gaan. Maar aankomende zomer gaan ze dus waarschijnlijk helemaal niet open.

Werkzaamheden

Op Facebook staat: ”Soms lijkt er geen einde te komen aan de uitdagingen. Ook dit jaar weer. Drie jaar na het verzakken van een deel van de kade heeft het Gemeentelijk Havenbedrijf besloten om precies het deel van de kade bij A la Plancha op te hogen tijdens de aankomende zomer! De overlast hiervan zorgt dat we niet kunnen uitgaan dat het dan prettig vertoeven is bij ons. We hebben gevraagd om de werkzaamheden te starten aan de andere kant van de kade of om een helpende hand bij de overlast. Helaas, het mag niet zo zijn. We balen als een stekker.” Tegen het AD zei Hans (de eigenaar): ”De werkzaamheden leveren herrie en stof op. Als dat mis gaat, ben ik failliet. Dat risico durf ik niet aan.”

In 2018 was het ook spannend

Afgelopen jaar wachtte het restaurant maanden op een tijdelijke horecavergunning. Het restaurant op een ponton pal aan de Maaskade zou toen gevaarlijk zijn vanwege de binnenvaart. Hans en de gemeente werden toen voor het eerst geconfronteerd met de aanvullende eis van de provincie Zuid-Holland. Een overleg tussen de provincie en burgemeester Aboutaleb zorgde ervoor dat A La Plancha toch open kon. We hopen dat Hans en het Gemeentelijk Havenbedrijf tot een oplossing komen, zodat we ook dit jaar weer kunnen flaneren op het terras.

Lees ook:

The Fish Market

10 x de heerlijkste visrestaurants in Rotterdam

Voor vlees kun je ons wakker maken, maar voor een lekker stukje vis draaien wij onze rug ook niet om...
À La Plancha stortbui

Weggerende gasten van À La Plancha bewijzen: wie goed doet, goed ontmoet!

Je kunt het karma noemen of gewoon 'wie goed doet, goed ontmoet'. De gasten die tijdens het noodweer...
A La Plancha

Wij zijn verdrietig, want A La Plancha mag (nog) niet open!

Laatst schreven wij nog een leuk stukje op indebuurt over de leukste visrestaurants in Rotterdam. Nu...

Jaaa! Restaurant A La Plancha mag tóch open

Hoera! Pop-up visrestaurant A la Plancha mag tóch binnenkort open. De vergunning voor het heerlijke ...

A La Plancha restaurants en horeca

Op aanvraag

Maaskade 74, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.